Що робити на Покрову, щоб зустріти свого нареченого

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що робити на Покрову, щоб зустріти свого нареченого
Pexels/Hissetmehurriyeti

Саме в цей день можна попрохати у Святої кохання.

Поділитися:

Письменниця, журналіст і драматург Лада Лузіна чудово знається на обрядах та ритуалах. Експерт розповіла, яке магічне значення має свято Покрови Пресвятої Богородиці для незаміжніх дівчат, та що робити на Покрову, щоб прикликати своє кохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПокрова Пресвятої Богородиці: прикмети та що не можна робити

ОБЕРІГ НА ПОКРОВУ

До свята Покрови Пресвятої Богородиці можна зривати траву аконіт. Її майже не вирощують, адже вона отруйна як для тварин, так і для людей. Однак вона є одним із найсильніших оберегів на Покрову. Траву аконіт в народі називали прикритом. У своїх книгах Лада Лузіна пов’язує цю назву зі святом Покрови. Адже семантика слова тісно пов’язана із словами «покривати», «прикрити».

Вважалося, що аконіт до Покрови потрібно викопати разом з коренем на тримати вдома. Вважається, що отруйна рослина не дозволяє заздрісникам та недоброзичливцям наврочити. Вона обертає всі погані думки проти злих язиків. Це надзвичайно сильний оберіг для неодружених дівчат, який навіть на весіллі клали під поріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВлад Яма святкує річницю весілля зі своєю дружиною Ліліаною: "Це кращі 7 років мого життя"

ОБРЯДИ НА ПОКРОВУ

Саме в цей період в Україні святкували весілля. Восени закінчувався період збору урожаю та роботи по господарству. Однак це не головна причина, чому закохані одружувалися на Покрову. Річ у тому, що час від Першої Пречистої (28 серпня) до Другої Пречистої (21 вересня) – це жіночий період. Найсильнішим періодом жіночої магії вважається час від Покрови до свята Параскевої П’ятниці.

На свято Покрови Пресвятої Богородиці жінки ворожили на кохання та проводили обряди, які б приманили наречених. У ніч на Покрову незаміжні дівчата уві сні могли навіть побачити своє кохання. Дівчата, які хотіли вийти заміж, мали якнайраніше прокинутися і пов’язати свій рушник на ікону Покрови Богоматері. Бажано, щоб рушник був вишитий своїми руками, адже вважалося, що дівчина своїми руками вишиває собі долю і жіноче щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖAlyona Alyona розказала про весілля своєї мрії та знайомство коханого з батьками

Сучасним дівчатам Лада Лузіна радить купити звичайний рушник і виконати давній обряд. Якщо ж немає змоги придбати рушник, можна просто піти в церкву і своїми словами попросити Богородицю подарувати кохання. Найсильнішими іконами, до яких варто звертатися дівчатам, є зображення Богородиці-Оранти, Божої Матері «Троєручиці» та Покровська ікона. Також перед іконою можна проговорити таке замовляння: «Богородицю, покрий землю сніжком, а мене – женихом».

Лада Лузіна стверджує, що сьогодні жінки не даремно цікавляться стародавніми обрядами і традиціями та намагаються їх виконувати, адже вони працюють. Дарма, що проводять обряди на сучасний лад, адже головне – це щирість і віра.

Новини по темі