Тепер онлайн: в «Дії» з'явилися нові послуги (зміна реєстрації місця проживання, дозвіл на будівництво та інші)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У «Дії» з’явилося близько 20 нових послуг. Про новації розповідає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Поділитися:

Від сьогодні у додатку та на порталі «Дія» з’явилося близько 20 нових послуг. Про найважливіші з них у «Сніданку з 1+1» розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії, призначення та перерахунок пенсії, зміна місця реєстрації – «Дія» запускає нові соціальні послуги online

Рівно 2 роки тому було презентовано додаток і портал «Дія», а на сьогодні в ній зареєстровано вже 14 мільйонів українців. Команда Міністерства цифрової трансформації на Diia Summit 2022 презентувала сьогодні нові послуги онлайн, яких так давно чекали українці. В гостях «Сніданку з 1+1» був міністр цифрової трансформації Михайло Федоров:

«Ми сфокусувалися на тому, щоб відцифрувати найбільш популярні і масові послуги в нашій країні. Від сьогодні запрацює близько 20 нових послуг в «Дії», сьогодні ми презентуємо ключові з них», – розповів міністр.

Найважливіші нові послуги онлайн від «Дія» які вже сьогодні стануть доступні українцям, це:

Дія послуги

У студії «Сніданку з 1+1» Михайлу Федорову задали дуже важливе питання, яке цікавить мільйони користувачів «Дії»: чи в безпеці їхні персональні дані? Міністр так це коментує:

«Дія» не зберігає персональні дані, ми навмисно так створювали її архітектуру. Дані користувачів зберігаються в різних реєстрах і лише підтягуються звідти. Тому через «Дію» неможливий витік персональних даних».

Як захистити свої персональні дані? Розповідає експерт із кібербезпеки Руслан Болгов:

За 2 роки Україна дуже наблизилася до омріяної держави в смартфоні. На базі «Дії» запрацювало безліч важливих онлайн-послуг, які дійсно полегшують життя. Михайло Федоров наголошує:

 «Ми перша країна в світі, де прирівняно паперовий документ до електронного».

Дивіться, як Михайло Федоров розповідає, як отримати Е-паспорт і наскільки він захищений:

ФОТО: diia.gov.ua

Новини по темі