У якому віці краще проколювати вушка дітям: розбиралися ведучі “Сніданку з 1+1” Людмила Барбір і Руслан Сенічкін

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У якому віці краще проколювати вушка дітям (відповідь експерта) - відео
Фото: Freepik

Сімейна лікарка Вікторія Дубенюк у "Сніданку з 1+1" розповіла, у якому віці краще проколювати вушка дітям.

Поділитися:

Відео однієї мами у TikTok, в якому вона показала проколоті вушка своєї доньки лише за три дні після народження, наробило галасу у мережі. Ведучі ранкового шоу “Сніданок з 1+1”, яке виходить по буднях на каналі “1+1 Україна” з 07:00 до 09:30, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір вирішили дізнатися, що про це думають лікарі та самі батьки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний пародонтит та як його уникнути: пояснення стоматолога

Коментатори у соціальних мережах одразу ж засудили маму-блогерку, вказуючи на те, що дитина для неї - річ та об’єкт, який можна прикрашати на свій смак. 

Пересічні українські мами також зазначають, що так би точно не вчинили. Вони вважають, що найоптимальніший час для того, аби проколоти вушка дитині - не раніше 9 місяців, а то і року від народження. А дехто говорить, що таке рішення має приймати виключно дитина у свідомому віці.

Медики ж також не мають однозначної відповіді на це питання. Хтось говорить, що таку процедуру варто зробити до півторарічного віку дитини, інші ж кажуть, - краще до 11 років життя.

Сімейна лікарка Вікторія Дубенюк каже, що поспішати з проколом вушок точно не варто.

“Це потрібно зробити тоді, коли дитина сама вас про це попросить. І тоді це відбувається гармонійно, нормально, без страху”, - зазначає пані Вікторія. 

З думкою лікарки погоджується і дитячий нейропсихолог Дмитро Вакуленко. Він запевняє, що дитині вкрай необхідно давати право вибору, як виглядати. 

“Ця історія, яка набула розголосу, абсолютно не про потреби дитини. Це виключно про потреби мами”, - запевняє нейропсихолог. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпровідний чи бездротовий: як правильно називати засоби зв'язку (пояснює Олександр Авраменко)

Лікар-дерматолог-косметолог Неля Яременко розповідає, що дівчатка, які приходять з мамами у свідомому віці на процедуру, дійсно переносять її у рази легше. Проте додає: немовлята, яким проколюють вушка, також часто ведуть себе спокійно та майже не плачуть. Та все ж радить робити це не раніше, ніж через 6 місяців після народження. 

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі