У чому полягає користь розвантажувальних днів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт зі здорового харчування розповіла про основні правила розвантажувальних днів.

Поділитися:

Завдяки розвантажувальним дням можна позбутися 1-2 кг. Через невисоку калорійність їжі ми даємо відпочинок організму. Порції мають бути невеликими. Усе про користь розвантажувальних днів дізнайтесь із порад експерта зі здорового харчування Лори Філіппової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фруктова дієта: Чи справді сприяє схудненню та чим загрожує

Розвантажувальні дні - це відпочинок для нашого організму. В цей день калорійність їжі невисока, порції маленькі, а їжа одноманітна. Розвантажувальні дні заборонені людям, які мають проблеми зі шлунком або цукровий діабет, - зауважує експерт.

Головні правила розвантажувальних днів:

1. Влаштовуйте собі 1 розвантажувальний день на тиждень. Якщо у вас велика вага, можете влаштувати 2 дні, але вони не повинні йти під ряд. 

2. Ніколи не робіть розвантажувальні дні напередодні свят, адже є дуже великий ризик, що на святі ви з’їсте надто багато. А от після свят - якраз чудово. 

3. Обирайте дні, коли у вас найменше фізичне навантаження. Це важливо, оскільки під час розвантажувальних днів ви не матимете достатньо енергії для активних фізичних навантажень. 

4. На наступний день після розвантаження не налягайте на їжу. Якщо ви все ж таки відчуваєте несамовитий голод, це означає, що ви обрали неправильний варіант розвантаження. 

ТОП-3 варіанти харчування для розвантажувальних днів: 

1. Гречка та кефір. Сніданок, обід та вечеря складається зі 100-150 г гречки та склянки кефіру + ще два перекуси по склянці кефіру. 

Кефір та гречка дуже добре чистять організм від токсинів. 

2. Кисломолочний сир та склянка кефіру. Сніданок, обід та вечеря складається зі 150 г-250 сиру та склянки кефіру + ще два перекуси по склянці кефіру. 

«Цей варіант дуже добре насичує та легко засвоюється. Обирайте кисломолочні продукти середньої жирності. Кефір повинен бути без цукру та наповнювачів», - радить Лора. 

3. Овочі та фрукти. Ваша порція за раз складає до 300 г. Ви можете харчуватися 5 разів на день. Овочі можуть бути сирі або приготовані. Фрукти можна споживати 1 раз на день. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рослинне молоко чи тваринне: Що корисніше?

Новини по темі