У прямий ефір «Сніданку з 1+1» прийшов Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба із псом Маріком, якого врятував із Маріуполя

Сніданок з 1+1
06:30
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба із псом Маріком, якого врятував із Маріуполя у Сніданку з 1+1

Сьогодні до студії «Сніданку з 1+1» завітав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалу 1+1 Україна у будні та вихідні з 7:00 до 11:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні та долучати спеціалістів різних галузей.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий “Сніданку з 1+1” Єгор Гордєєв розповів історію дружби з подружжям з окупованого Енергодару

Сьогодні до студії «Сніданку з 1+1» завітав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, але не сам, а з чотирилапим другом – французьким бульдогом Маріком, який поповнив родину дипломата з початком війни. Міністр прихистив французького бульдога, якого врятували із охопленого війною Маріуполя. Таким чином, Марік став третім домашнім улюбленцем Дмитра Кулеби.

«Ми сьогодні мали зранку погуляти, але дійшли разом аж до вашої студії», - прокоментував Міністр. – «Марік – мій третій незапланований собака, ми його взяли на початку повномасштабного вторгення. Він народився 19 лютого, за 5 днів до війни. Марік прекрасно потоваришував із двома іншими моїми собаками, особливо із той-пуделем. Вони вдвох розносять квартиру». 

Кулеба 1+1

Міністр закордонних справ прокоментував результати засідання «Рамштайн-10». Дмитро Кулеба розповів про основні причини затримки поставок озброєння Україні від іноземних партнерів:

«Зараз головне – це доставка в Україну всього того, що з грудня місяця було обіцяно. Але це складний процес: ухвалюється політичне рішення, наприклад передати танки Україні, але воно застряє у бюрократії, затягується. Тому з нашого боку треба тиснути, трусити, щоб не зволікати з поставкою. Друге – це логістика. Зараз виконується найбільша логістична операція з часів Другої світової війни. Я навіть розповім секрет: іноді бувають телефонні розмови Президента України з іншими лідерами заради якогось одного питання, яке є суто технічним, але нагально стоїть. І все це заради того, щоб зброя оперативно потрапила на фронт до захисників».

Інша болюча тема, якою займається Міністр закордонних справ – депортація дітей росією. Кількість українських дітей, вивезених насильним шляхом, доходить до 16 тисяч:

«Це трагедія. В українського народу крадуть дітей – це буде розглядатись у майбутньому як елемент геноциду. Дітей навмисно вивозять подалі від кордону з Україною, розселяють по сім’ях. Зверніть увагу, що ті, кого нам вдалося повернути – це діти-підлітки, які наважилися висловити свою думку, які дописалися до когось в соцмережах. А як почуваються маленькі діти? Ми почали бити на сполох. Основна проблема – невідомий до кінця масштаб трагедії, кількість цих дітей. Червоний хрест діє злочинно обережно, бо вони не хочуть сваритись із російською владою. Але ми б’ємося за кожного, головне –  їх повернути».

Кулеба 1+1

Також Дмитро Кулеба розповів про своє бачення питання трибуналу над країною-агресоркою:

«Два головних завдання, якими я займаюся щоденно – це постачання артилерійських снарядів на фронт та питання трибуналу. Це той момент, коли потрібно творити історію. Трибунал – це довгий процес, але я впевнений, що ми пройдемо його. Динаміка вже є: ще у жовтні трибунал підтримували лише 5 країн, а зараз – 32. Звичайно, дискусії з цього приводу присутні, але ключова об’єднуюча думка – російське керівництво має бути покаране за скоєну агресію».

Нещодавно було оголошено відкритий конкурс на посаду Посла України в інших країнах, що викликало неабиякі суперечки у суспільстві. Дмитро Кулеба прокоментував ініціативу публічного пошуку дипломатів:

«Зараз ми робимо все задля перемоги. Якщо потрібно приймати революційні рішення – ми будемо їх приймати. Українців – 40 мільйонів, і я за рівність можливостей для кожного потрапити на радар до Міністра. Ключовий фактор – це професіоналізм. Кандидат у посли має вміти вести перемовини, адже посол – це комунікатор. Людина повинна розбиратись у психотипах людей, розуміти і знати країну, у якій буде представляти Україну. Плюс іноземна мова: англійська – базова, і місцева мова країни - бажано».

Дмитро Кулеба також висловився про гучний скандал, який розвернувся довкола цьогорічної церемонії вручення Оскара:

«Це просто цинізм. Всі носяться із фільмом «На західному фронті без змін», називаючи його геніальним. Він показує, як на війні страждає «маленька людина», а політики десь далеко роблять свою справу. У той же час в Україні йде реальна війна, де все це відбувається у набагато гірших масштабах, але на це закривають очі. Реально подивитись і обличчя війні організатори не хочуть».

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі