«Україна воює за незалежність усього світу», – суддя «Танців з зірками» Макс Чмерковський ексклюзивно у «Сніданку. Онлайн»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Суддя "Танців з зірками", хореограф та танцівник Макс Чмерковський дав ексклюзивний коментар "Сніданку. Онлайн" про свою волонтерську діяльність та прагнення допомогти Україні перемогти у цій жахливій війні.

Поділитися:

Війна, яка розпочалася 24 лютого нападом росії на Україну, застала суддю "Танців з зірками", хореографа та танцівника Макса Чмерковського в Києві. Майже тиждень він перебував у українській столиці в умовах війни: переховувався в укриттях та звертався у мережі до світу щодо ситуації в Україні. Його дружина Піта Маргатройд, яка разом з їнім сином Шаєм залишилася в США, у ті дні написала у соцмережах:

Дружина Чмерковського

Зрештою Максим все ж вирушив у США: спочатку потягом до Польщі, а потім літаком до сім'ї. Але і за тисячі кілометрів від України Чмерковський не припиняє воювати на інформаційному фронті: дав інтерв'ю провідним американським телеканалам ABC та CNN про війну в Україні, а своєю головною зброєю називає телефон:

"Це мій пістолет, я зроблю з ним усе, що в моїй силах. Для мене важливо, щоб мої друзі в цю секунду там вижили", – сказав Макс Чмерковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми спустошені через український народ і солідарні з ним", — італійський рок-гурт Måneskin скасував свої концерти у росії

Всидіти у США, коли Україна в огні, Чмерковський не зміг. Побачившись з родиною, він вирушив до Польщі, щоб керувати доставкою гуманітарної допомоги із США до України через цю державу. Макс разом з братом та батьком створили благодійний фонд "Баранова 27", в якому займаються збором гуманітарної допомоги для України. Фонд так назвали за адресою будинку в Одесі, де виріс Максим. Чмерковський розповідає:

"Ми зібрали вже близько 70 тонн гуманітарної допомоги, багато чого вже у Львові".

Своєю місію, разом з волонтерською роботою, хореограф вбачає і поширення інформації про події в Україні. Він зазначає:

"У людей приходить втома від новин про Україну, від війни, і я розумію, що хтось має бути, хто постійно нагадує про це. Я постійно виставляю пости про те, що дійсно відбувається. Для мене найважливіше, щоб люди не забували Україну, щоб це не стало нормальним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України особисто подякував Мілі Куніс та Ештону Катчеру за допомогу біженцям: пара зібрала 35 мільйонів доларів

Про перші відчуття від війни, яку він побачив на власні очі, Чмерковський каже:

"Це було жахливо, воно досі жахливо. Я розумію, що те, як страшно було мені того дня, коли почалася війна, це фактично нічого, порівняно з тим, що зараз відбувається. Я зараз відчуваю дуже велику любов до українського народу у світі. Адже Україна воює за незалежність усього світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девід Бекхем передав на добу свою сторінку в Інстаграм лікарю з України (у футболіста 71 млн підписників)

Про те, як це жахливо, коли країна нападає на свого сусіда, і як це позначається на житті простих сімей, Макс Чмерковський розказує на прикладі своєї родини:

"У моєї мами є 2 брати: один живе в Одесі, а другий в росії. І сьогодні ці 2 брати повинні встати і воювати один з одним? Добре, що у нас адекватні родичі в росії, які з нами у спілкуванні ближче, ніж у спілкуванні з телевізором, і вони все розуміють. Але ж так не у всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскароносний іспанський актор Хав’єр Бардем прийшов на протест проти війни до посольства росії

Про свою любов до України Макс Чмерковський висловлюєтьяс так:

"Останні 8 місяців я дуже часто бував в Україні. Я мав фантастичний досвід на "Танцях з зірками", інші проєкти. Після еміграції вперше Україна для мене стала знову дуже рідною, і тут війна... Я розумію, що всі мають воювати за щось, тому допомагаю, як можу. Перемога України буде, це 100%! Будь ласка, тримайтеся, я вас дуже люблю. Слава Україні!"

Сюжети та коментарі експертів на найактуальніші теми сьогодення, а також включення відомих людей дивіться щодня з 10:00 до 13:00 у "Сніданку.Онлайн": на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.

Новини по темі