Українські міста під нападом мошок: як захиститися від болючих укусів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як захистити себе від комарів і мошок: поради лікаря-дерматолога
Freepik

Як захистити себе від комарів і мошок: поради лікаря-дерматолога.

Поділитися:

Вже кілька тижнів українські міста атакують зграї мошок. Вони облуплюють відкриті ділянки шкіри, і після таких нападів залишається купа болючих укусів. Раніше кусючі мошки переслідували зони біля водойм, а зараз вони водяться, навіть у звичайних скверах. Покусали мошки і дружину ведучого Тімура Мірошниченка - Інну. Жертви укусів цих комах страждають не лише від свербіння. Набряки, жар, сильний зуд і температура - все це може бути наслідком контакту із небезпечною мошкарою. Чому ж мошки цієї весни такі агресивні, та чи можливо від них захиститися - розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Президентка асоціації професіоналів довкілля Людмила Циганок каже, що передусім причиною є зміна клімату. Традиційно мешканці України раніше сприймали зміну клімату, як зміну температурних режимів, до прикладу, потепління чи то похолодання. Але багато спектр викликів, який нас чекає є набагато ширшим. Також мошки, або як їх красномовно називають "гнус", розплодилися через повноводдя - річки вийшли з берегів. Ще одна причина - до нас ще не долетіли перелітні птахи.

"Прогнозно, десь на початку червня, пташки висидять потомство, а вони зазвичай дуже нас рятують від таких неприємних явищ. Але це саме така історія, яка буде характерна щороку" - каже Людмила Циганок

Лікарка-дерматолог Оксана Пашковська радить від початку не спокушати кусючих комах.

"Зараз дійсно виражені реакції, обсипає, пухне, чухається, довго сходить. Люди починають гірше почуватись, приходить  слабкість і може знобити, а інколи навіть підвищується температура".

Для профілактики укусів необхідно:

  • Бризкатися спеціальними спреями перед.виходом на вулицю
  • Носити одяг в світлих кольорах, бажано однотонний.
  • Носити з собою препарати від алергії.
  • Консультуватись із лікарем-дерматологом
  • При укусі прикласти до тіла лід або компрес із содою.
  • При наявності симптомів одразу ж звернутися до лікаря

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі