Вбивство підлітка в фунікулері: що насправді сталось в той день

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Подробиці інциденту у Киівському фунікулері: як відбулось вбивство та ким є головний підозрюваний - розібралися у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

7 квітня у Київському фунікулері відбулося жорстоке вбивство неповнолітнього хлопця. Підозрюваний у вбивстві 16-річного підлітка у фунікулері, перебуватиме у СІЗО до 5 червня, без права на заставу. Суд був закритий, коментарів підозрюваний не дав. Йому загрожує до 15 років за статею 115 «Умисне вбивство». Перші повідомлення про подію почали зʼявлятися 7 квітня увечері. У той момент Київпастранс опублікував повідомлення з інформацією про зупинку фунікулера через випадок на верхній станції. Втім, телеграм канали заповнювались чутками про ймовірне вбивство. Пізніше стала зʼявлятися інформація від правоохоронних органів. За їх версією, сварка розгорілася ще у вагоні фунікулера. Фігуранти - дорослий чоловік, який виявився співробітником Управління державної охорони, та компанія підлітків. Один з очевидців місця події - Захар Пучка, що був другом жертви, поділився ексклюзивним коментарем про конфлікт, що виник напередодні:

«Він мене запитав, чи будемо ми віддавати борг Батьківщині. Далі сказав, щоб юнак вийшов з вагону і показав, як буде захищати країну. Чоловік штовхнув одного з нас, а Максим опинився саме знизу і поранив головою саме скло».

Розбите, внаслідок удару скло, пошкодило сонну артерію. Хлопець помер за лічені хвилини через сильну кровотечу ще до приїзду швидкої допомоги. Співробітники фунікулеру кажуть, що чоловік не втік і намагався допомогти хлопцю. Та очевидець Захар каже, що чоловік попросту був затриманий компанією друзів, що не дозволили йому втікати з місця події. 

Загиблий - 16 річний Максим Матерухін навчався у 10 класі. Хлопець цікавився футболом і напередодні уклав угоду з юнацькою збірною. У школі хлопця памʼятають як безконфліктного хлопця - розповідає його вчителька Наталія Плахотнюк:

«Він віцепрезидент школи, один з найкращих учнів, ведучий усіх свят. Держава втратила цінного громадянина, а батьки сина».

Головним підозрюваним є 30 річний Артем Косов. Він працює водієм в Управлінні державної охорони України. У ДБР підтвердили, що у крові підозрюваного було виявлено алкоголь, та сам чоловік своєї провини не визнає. 

Справа розлетілася мережою і набула значного розголосу. Багато людей вже звернули увагу на важливості практики необхідний навичок домедичної допомоги, що могла б врятувати хлопця у даній ситуації. Військовий медик Олексій Юдкевич каже:

«Потрібно було створити саме прямий тиск через якусь певну матерію або безпосередньо на поранення. Якби своєчасно хтось створив прямий тиск і припинив крововтрату, то причина смерті була б прибрана і людина могла б спокійно дочекатися приїзду кваліфікованих лікарів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі