Викрадення людей, пограбування та перебої зі зв’язком: як живе окупований Мелітополь та чи є можливість його покинути (у «Сніданку з 1+1» місцева активістка Тетяна Кумок)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Ми, як і раніше, вас дуже чекаємо», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про віру в ЗСУ, життя в окупованому Мелітополі та чи є можливість покинути місто
Facebook Tatiana Kumok

Як живе окупований Мелітополь та чи є шанс його покинути в бік України? У "Сніданку з 1+1" розповіла Тетяна Кумок.

Поділитися:

Жителька і активістка окупованого росіянами Мелітополя Тетяна Кумок на зв'язку зі "Сніданком з 1+1" розповіла, яке нині життя у місті та чи мають місцеві мешканці шанс його безпечно покинути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас не стріляють, але серед ночі тебе можуть забрати з дому», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про життя українського Мелітополя в російській окупації

Тетяна розповідає, що просто ходити по вулицях в Мелітополі зараз небезпечно. Людей викрадають, грабують, погрожують. Наприклад, близько місяця тому її та двох її подруг просто під час прогулянки у парку силоміць посадили в машини, забрали телефони та документи, подруг ще й вивезли за місто. На щастя, всі залишилися неушкодженими, проте телефони їм так і не повернули. І такі випадки далеко не поодинокі, розповідає Тетяна. Про викрадення останніх днів Тетяна розказує:

"Буквально вчора у місті була викрадена жінка, яка працює в місцевому музеї. Також викрали волонтера і навіть пастора церкви прямо під час проведення служби".

Окрім викрадень у Мелітополі ще існують суттєві проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Влика біда для Мелітополя ще й те, що традиційний сезон заробітку на черешені, якою славиться місто на всю Україну, не відбувся. Розвозити по Україні її неможливо в умовах окупації, а в самому місті черешню продають за безцінь. Це величезна економічна шкода для Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забирають врожай черешні у місцевих: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» очільник Мелітополя Іван Федоров розповів про життя міста в окупації та перебування у полоні рашистів

Чи можна безпечно виїхати з Мелітополя? Тетяна Кумок каже:

"Відносно легко можна виїхати лише через Крим. А ось в бік Запоріжжя вибратися складніше, адже йдуть бої, і там дуже багато блокпостів, посадки, поля заміновані. Тож люди змушені проводити в дорозі до Запоріжжя 3-4 дні".

Незважаючи на всі труднощі, Тетяна Кумок запевняє, що місцеві продовжують вірити у ЗСУ і чекають на звільнення міста від російської окуації. Жінка говорить:

«Ми, як і раніше, вас дуже чекаємо».

Детальніше розмову з Тетяною Кумок з окупованого Мелітополя дивіться у відео:

Новини по темі