«У нас тихо, але дуже важко», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про те, що життя в окупованому Мелітополі нагадує епоху СРСР

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Мешканка Мелітополя розповіла, як окупанти готуються до 9 травня та поступово повертають місто в епоху СРСР
Instagram/Tatiana Kumok

Яке воно, життя в окупованому росіянами місті? Розповідає мешканка Мелітополя Тетяна Кумок.

Поділитися:

На включенні зі "Сніданком з 1+1" мешканка окупованого росіянами Мелітополя Тетяна Кумок розповіла про життя у місті: про поступове повернення до епохи СРСР, підготовку окупантів до 9 травня та настрої місцевих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас не стріляють, але серед ночі тебе можуть забрати з дому», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про життя українського Мелітополя в російській окупації

Нещодавно на центральній площі міста Мелітополь замайорів червоний радянський прапор. Окупанти його вважають символом "перемоги над фашизмом". У себе в соцмережах Тетяна Кумок написала:

"Доброго ранку. Ми з українського Мелітополя, але на перший погляд здається, що з дурдому, звісно".

Мелітополь червоний прапорФОТО: wikipedia.org/Garik 11

У "Сніданку з 1+1" Тетяна коментує ситуацію в місті так:

"Ми повернулися в СРСР: у нас і ціни такі, і життя таке, і пенсії такі. Відкрився один-єдиний супермаркет, ціни в рублях і гривнях, дорожче, ніж на ринку по більшості позицій. Я туди не ходжу, звісно ж. Ми вважаємо, що в Мелітополь можна надсилати родичів, які сумують за Радянським Союзом: у нас величезні черги скрізь, немає ліків, мало продуктів. Людей викрадають і жорстко змушують співпрацювати".

Тетяна Кумок розповідає, як окупанти щосили готуються до святкування 9 травня в Мелітополі. Найбільше місцевих мешканців насмішив щит з написом "Хто до нас з мечем прийде, той від меча загине". Тетяна задає риторичне запитання:

"Скажіть, про що вони взагалі думають?!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони роблять мишоловку з одним виходом на Крим», – активістка з Мелітополя Тетяна Кумок про гуманітарну ситуацію в місті

З приводу самого святкування Тетяна каже, що у місцевих є відчуття, що через брак успіхів російської армії головні заходи окупантів будуть проходити саме у Мелітополі. Що з стосується жителів міста, у переважній більшості вони не збираються виходити на центральну площу 9 травня. Кумок розповідає позицію більшості своїх знайомих:

"Звичайно, ми наших рідних бабусь і дідусів не пустимо на цю вакханалію, а просто відзначимо 9 травня з ними вдома, згадаємо, поговоримо, пом'янемо".

Насамкінець Тетяна наголошує на тому, як у Мелітополі чекають на завершення окупації та на повернення української влади:

"Ми дуже чекаємо на вас! У нас тихо, але дуже важко", – каже Тетяна Кумок.

Що відбувається в окупованому Мелітополі: дивіться пряме включення з мешканкою міста Тетяною Кумок:

Новини по темі