«У нас не стріляють, але серед ночі тебе можуть забрати з дому», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про життя українського Мелітополя в російській окупації

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як живе окупований Мелітополь: розповідь місцевої активістки Тетяни Кумок у Сніданку з 1+1
Facebook Tatiana Kumok

Як живе Мелітополь, окупований російськими військами? Про це на зв'язку зі "Сніданком з 1+1" розповіла місцева мешканка Тетяна Кумок.

Поділитися:

Про життя в російській окупації на відеовключенні зі "Сніданком з 1+1" розповіла мешканка Мелітополя Тетяна Кумок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони роблять мишоловку з одним виходом на Крим», – активістка з Мелітополя Тетяна Кумок про гуманітарну ситуацію в місті

Яка ситуація наразі в Мелітополі, який вже багато тижнів перебуває в російській окупації? Тетяна Кумок розповідає:

"На мій погляд, Мелітополь сьогодні – це одне із найбезпечніших міст України. І в той же час одне з найбільш сумних. У нас не стріляють, але серед ночі тебе можуть забрати з дому".

Тетяна розказує, що її місто зараз навіпорожнє, адже дуже багато людей виїхало, незважаючи на очевидну небезпеку шляху. З Мелітополя було усього деіклька гуманітарних коридорів, абсолютна ж більшість людей покидала місто самостійно, по мінних полях. За словами Тетяни Кумок, з Мелітополя виїхало дуже багато людей:

  • які займали певні посади;
  • які мали гроші;
  • які відкрито займали проукраїнську позицію.

Жінка зазначає:

"У нас небезпечно для людей, які мали посади, їх змушують співпрацювати з новою "владою". Людям, які мають гроші, пропонують «поділитися», а людей з активною проукраїнською позицією серед ночі викрадають з дому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Якщо ви вирішили виїжджати з міста, то треба намагатися, знову і знову», — у «Щоденниках війни» Юлія Чала, яка евакуювалася з Чернігова лише з 5-го разу

У Мелітополі, за словами Тетяни, наразі залишаються люди, які доглядають за людьми похилого віку чи людьми з обмеженими можливостями, ну і власне ці люди, яким важко виїхати. Люди у місті згуртувалися: дістають ліки, їжу, діляться з тими, кому вони потрібні. Про стан справ у місті Кумок розповідає:

"росія не зацікавлена, щоб ми жили добре, незважаючи на те, що нас показують як зразкове місто, а Україна не має можливості нам допомогти. Жодну офіційну допомогу і навіть продукти не пропускають з України. Банки у нас практично не працюють, зате процвітає чорний ринок. Але 2 тижні тому з'явився інтернет".

Також Тетяна Кумок розповіла про кричущий факт злочинності окупаційної "влади" та колаборантів, які її підтримують:

"Україна привезла в Мелітополь пенсію для людей похилого віку, зокрема для тих, хто отримує пенсію вдома. Прийшла наша "в. о. мера", і всі гроші вкрали, декілька мільйонів гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина-медик, донька мера Бучі, розповіла, як рятувала 9-річну дівчинку без руки: розповідь про 16 днів в окупації ("Щоденники війни")

Насамкінець Тетяна зі звичним позитивом каже, що чекає всіх в гості в Мелітополь на початку червня, коли вродить черешня. Адже саме нею на всю Україну славиться місто. Дуже сподіваємося, що до цього часу російських окупантів вже не буде в українському Мелітополі. Кумок каже:

"Черешня цвіте, все гаразд, природа за нас".

Детальніше про те, що зараз відбувається в Мелітополі, дивіться у відео:

Новини по темі