«Ми плануємо бути вдома і не йти на це «победобесие», – Тетяна Кумок розповіла про настрої в окупованому Мелітополі щодо святкування 9 травня

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Мешканка Мелітополя Тетяна Кумок розповіла, як місцеві ставляться до окупаційних заходів щодо святкування 9 травня

Мешканка окупованого Мелітополя Тетяна Кумок розповіла у "Сніданку з 1+1" про настрої місцевих мешканців та ситуацію в місті.

Поділитися:

Мешканка окупованого Мелітополя Тетяна Кумок розповіла на відеозв'язку зі "Сніданком з 1+1" про настрої, які переважають серед місцевих щодо святкування 9 травня, а також про загальну ситуацію в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас тихо, але дуже важко», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про те, що життя в окупованому Мелітополі нагадує епоху СРСР

Тетяна розповідає, що українська влада рекомендує мешканцям Мелітополя дотримуватися комендантської години з вечора 8 травня до вечора 9 травня. Мешканцям рекомендується не покидати домівки, адже можливі провокації російської окупаційної влади, пов'язані зі святкуванням 9 травня.

Тетяна Кумок каже, що буде дотримуватися цих рекомендацій, як і більшість її знайомих. Жінка розказує:

"Ми плануємо бути вдома і не йти це "победобесие".

Нагадаємо, нещодавно на центральній площі міста Мелітополь замайорів червоний радянський прапор. Окупанти його вважають символом "перемоги над фашизмом". За словами Тетяни, у місті стає доволі небезпечно. Лише у себе в дворі вона помітила сьогодні 3 російських військових, які моніторять ситуацію навколо. Що ж до настроїв місцевих Кумок каже:

"Я перед ефіром опитала всіх своїх знайомих, що вони будуть робити сьогодні, 9 травня. Ніхто нікуди не збирається йти з дому. Я живу поруч із меморіалом, дуже багато людей приходили покласти квіти вчора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 чи 9 травня, вшанування чи святкування: як радянська і російська пропаганда перекрутила історичні факти про перемогу у Другій світовій війні (розповідає історик)

Щодо загальної ситуації в місті, Тетяна ділиться інформацією:

"Все стало краще, ніж місяць тому, але не завдяки окупаційній владі, а завдяки людям. Майже все можна придбати на ринку. Ми сказали собі: ми зараз зробимо кожен, що він зможе, і робимо. Героїзм – це не завжди щось голосне. Війна – це люди, і перемога – це люди. Те, що я бачу навколо, показує – перемога буде за нами, не може бути інакше".

Дивіться відеовключення Тетяни Кумок у "Сніданок з 1+1":

Новини по темі