«Вони в наших руках, їх треба діставати з полону всією країною», – дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко про полонених бійців

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дружина командира полку "Азов" у "Сніданку з 1+1" закликала всю Україну робити все, щоб дістати з полону наших військових

Дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина у "Сніданку з 1+1" розповіла про те, що відомо про наших бійців у російському полоні.

Поділитися:

Командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко – Герой України, справжня легенда оборони Маріуполя та "Азовсталі". Наразі Денис та інші військові гарнізону "Маріуполь", яким вдалося вижити, евакуювалися з території "Азовсталі" на територію, підконтрольну російським окупантам. Після цієї евакуації з військовими було втрачено будь-який зв'язок. Про те, що відомо про чоловіка та інших бійців, у "Сніданку з 1+1" розповіла дружина Дениса Прокопенка Катерина.

Азовсталь

Катерина розповідає:

"Зв'язок з чоловіком був 3 тижні тому. Зараз я не маю уявлення, де він знаходиться, який у нього стан. Я постійно сплю з думкою, що він десь чекає моєї допомоги. Морально було важко погодитися на цю евакуацію, адже є побоювання, які умови в російському полоні. Але це справді було єдине можливе рішення, щоб зберегти максимум життів. Евакуація відбувалася за посередництва "Червоного хреста", ця організація має кейс на кожного бійця щодо наявності у нього хронічних хвороб, поранень та ліків, які йому необхідні. Але проблема в тому, що "Червоний хрест" нам не дає жодних звітів, і ми нічого не знаємо про своїх рідних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це шлях від пекла до пекла»: Наталія Мосейчук поговорила з дружиною захисника з «Азовсталі»

Дружина Дениса Прокопенка зізнається:

"Щодня я лягаю спати і пишу йому листи в Телеграм. Знаю, що він їх не прочитає, але пишу... Розповідаю, як пройшов мій день. Є відчуття, що він зі мною теж подумки спілкується".

Денис Прокопенко пішов добровільно захищати Україну ще у 2014 році. Про чоловіка Катерина розповідає:

"Я його обрала саме через те, що він військовий, доброволець, він сам вирішив захищати Україну за покликом серця. Я завжди надихалася його стійкістю, мужністю".

Сама Катерина теж мужньо зустрічає всі випробовування життя і робить все можливе, щоб визволити чоловіка з полону. Жінка започаткувала незалежну організацію для агітації за бійців Азовсталі, а також разом з іншою дружиною бійця гарнізону "Маріуполь" Юлією Федосюк зустрічалася з Папою Римським, коли питання евакуації ще не було вирішено.

Азовсталь

Катерина розказує, що вони з чоловіком дуже люблять спорт, походи, активний спосіб життя. Після війни мріяли купити будиночок в горах, народити дітей. Але зараз завдання №1 – визволити наших бійців. Жінка каже:

«Вони в наших руках, їх треба діставати з полону всією країною».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ти три дні був моїм законним чоловіком. І цілу вічність ти – моє кохання», – трагічна історія кохання захисників із «Азовсталі»

А коли це вийде зробити і чоловік повернеться додому, Катерина зізналася "Сніданку з 1+1", що саме вона зробить перш за все:

"Буду довго його обіймати і відгодовувати".

Дивіться відео візиту дружини командиру полку "Азов" до "Сніданку з 1+1":

Новини по темі