Вже 5 областей України потрапили до червоної карантинної зони: як і коли у місцевих жителів будуть перевіряти документи про вакцинацію (коментар експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Які області потрапили до червоної карантинної зони? Як там будуть перевіряти документи про вакцинацію?
Pexels/Tatiana

До червоної зони карантину потрапило вже 5 областей України. Як і коли там будуть перевіряти документи про вакцинацію від коронавірусу?

Поділитися:

До червоної зони карантинних обмежень потрапило вже 5 областей України: Херсонська, Запорізька, Одеська, Дніпропетровська та Донецька. Про це сьогодні розповіли у «Сніданку з 1+1» та «Твоєму дні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть нещеплених працівників відсторонити від роботи? Коментує міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Це означає, що у транспорті, на ринках, у торгівельних центрах та інших місцях масового скупчення людей у місцевого населення будуть перевіряти документи про вакцинацію або ПЛР чи експрес тест на COVID-19, термін дії якого – 72 години.

Відтепер QR-коди в електронних свідоцтвах про вакцинацію зможуть зчитувати поліцейські за допомогою спеціальних планшетів зі встановленим на них необхідним програмним забезпеченням. Про це у студії «Сніданку з 1+1» сьогодні розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. У прямому ефірі він продемонстрував, як це працює – відсканував QR-код з електронного сертифіката ведучого «Сніданку з 1+1» Єгора Гордєєва. Після сканування поліцейському буде доступна інформація про те, коли особу було вакциновано, якою вакциною та скількома дозами. Детальніше про це дивіться у відео:

У шоу «Твій день» сьогодні розповіли про те, що в Україні почався новий ажіотаж в пунктах вакцинації проти коронавіруса. А все через те, що з 21 жовтня Уряд змінив правила пасажирських перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирські перевезення лише з сертифікатом про вакцинацію чи негативним ПЛР-тестом: коли нові правила почнуть діяти та чи розповсюджуються на дітей?

Тож зараз по Україні знову з’явилися черги до пунктів вакцинації, як це було влітку. Дивіться, що про це розповідають у "Твоєму дні":

Загалом же на сьогодні 6,5 мільйонів українців отримали 2 дози вакцини проти COVID-19. Це наразі найнижчі темпи в Європі, через що захворюваність на коронавірус в нашій країні зараз поширюється дуже швидкими темпами.

Новини по темі