Захворюваність на коронавірус в Україні у лютому зросте вдвічі – міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Яка захворюваність на коронавірус прогнозується в Україні у лютому? Розповідає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Поділитися:

У лютому прогнозується пік нової хвилі коронавірусу в Україні, і захворюваність збільшиться приблизно в двічі. Про це у «Сніданку з 1+1» розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналка за «ковідну» тисячу: у лютому програму «єПідтримка» буде розширено для літніх людей

Отже, за прогнозами, які надає міністр, у лютому в Україні передбачається від 40 до 60 тисяч випадків захворювання на COVID-19 на добу. Станом на сьогодні зафіксовано майже 25 тисяч випадків, тобто показники захворюваності фактично збільшаться вдвічі. Проте не все так погано завдяки вакцинації. Віктор Ляшко розповідає:

«Якщо в попередню хвилю восени було максимум 27 тисяч хворих на добу, то в лютому прогнозується до 60 тисяч. Але зростання госпіталізацій при цьому порівняно з осені збільшується усього на 5%. Це вказує на те, що вакцинація діє, і проти штаму Омікрон теж».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке флурона та чому вона небезпечна: про поєднання грипу і коронавірусу розповів імунолог Федір Лапій

Нагадаємо, в Україні ввели бустерну дозу вакцини від коронавірусу, яку треба зробити через 6-9 місяців після основного курсу щеплень. А чи планується 4-те щеплення від COVID-19 і з яким інтервалом? Про це Віктор Ляшко розказує:

«Ми зараз розглядаємо іншу стратегію, оскільки у нас є бустерна доза після 6-ти місяців. Ми плануємо започаткувати вакцинацію перед епідсезоном – у серпні-вересні, щоб мати найкращий захист, коли лютує коронавірус. Швидше за все, на нас чекає планова щорічна вакцинація від COVID-19».

Днями стало відомо, що за бустерне щеплення від коронавірусу громадяни зможуть отримати додаткові 500 гривень у межах програми «єПідтримка». Дивіться також, як українці старше 60-ти років можуть скористатися коштами, отриманими за вакцинацію, в аптеках:

ФОТО: freepik.com

Новини по темі