Комуналка за «ковідну» тисячу: у лютому програму «єПідтримка» буде розширено для літніх людей

За "ковідну" тисячу громадяни літнього віку зможуть з лютого оплачувати комунальні послуги – МОЗ
freepik.com/Kues1

За 1000 гривень у межах програми «єПідтримка» вже у лютому люди похилого віку зможуть оплачувати комунальні послуги.

Поділитися:

Програму «єПідтримка» у лютому збираються розширити: дати можливість людям літнього віку оплачувати коштами за вакцинацію від коронавірусу комунальні послуги. Інформація про це 24 січня з'явилася на офіційній сторінці МОЗ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 500 гривень за вакцинацію: щеплені бустерною дозою отримають додаткові кошти у межах програми «єПідтримка»

Отже, у лютому для громадян України поважного віку буде доступна функція оплати комунальних платежів «ковідною» тисячею. Про це згадується на сторінці МОЗ у Facebook. Коли саме це буде і людей якого віку буде стосуватися, поки точно не повідомляється. Якщо по аналогії з придбанням ліків, то, швидше за все, мова йде про українців старше 60-ти років, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. Дивіться, як медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розвіює міфи про вакцинацію від коронавірусу:

Нагадаємо, стало відомо також, що за бустерне щеплення громадяни зможуть отримати додаткові 500 гривень за програмою «єПідтримка». Їх, так само, які і «ковідну» тисячу, можна витратити на:

►квитки на потяг або літак усередині країни

►квитки у кіно, театри, музеї, концертні зали, виставкові центри

►абонементи у спортзали, басейни, фітнес-центри

►придбання книг

Також нагадаємо, що відтерпер українці віком старше 60 років можуть витратити свою тисячу за вакцинацію на придбання ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке флурона та чому вона небезпечна: про поєднання грипу і коронавірусу розповів імунолог Федір Лапій

Гроші у межах «єПідтримки» почали виплачувати з 19 грудня 2021 року. Витратити їх треба впродовж 4-х місяців з моменту нарахування, інакше невитрачені кошти повернуться державі. В Уряді неодноразово наголошували, що програма «єПідтримка» не лише стимулює українців вакцинуватися, а й допомагає бізнесу, який найбільше постраждав через пандемію і карантинні обмеження. 

Дивіться, що головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповідає про небезпеку штаму коронавірусу Омікрон:

Новини по темі