Зібрав своїми співами 655 тисяч гривень для ЗСУ: історія волонтерства 8-річного Юрія у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як 8-річний Юрій зібрав 655 тисяч гривень для ЗСУ: подробиці у "Сніданку з 1+1"

8-річний Юрій Напора співає на площах Львівщини, щоб наблизити перемогу України.

Поділитися:

Понад півмільйона гривень зібрав для ЗСУ восьмирічний Юрій Напора. Хлопець співає на площах Львівщини, а батько йому акомпанує. Збирати гроші для військових він вирішив сам, щоб наблизити рідну країну до перемоги. Щемливу історію про маленького волонтера розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річна дівчинка зібрала для ЗСУ майже 25 000 гривень і передала їх ведучій та волонтерці Соломії Вітвіцькій

Юрій Напора зібрав понад півмільйона гривень для українських військових усього за 34 дні. Він співає на площах Львівщини, а його тато йому акомпанує. Допомагати ЗСУ Юра вирішив сам.

"Я побачив, що я дуже гарно співаю, і сказав: "Тату, давай будемо співати, помагати, бо побачив, що вони нас так добре захищають. Тато сказав "Давай" і ми почали вчити пісні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двічі переселенка: 8-річна дівчинка збирає гроші для ЗСУ (історія у сюжеті ТСН)

Вчити пісні 8-річному хлопчикові доволі складно, оскільки він все сприймає близько до серця. 

"Був один випадок, коли тато мені дав послухати дуже сумну пісню і я плакав над нею десь годину. Вона розповідала про те, як матір захищала своїх дітей від війни".

Нерідко під час виступів Юрчика не стримують емоції самі глядачі. Якось один військовий підійшов обійняти юнака, а потім у сторонці ще 5 хвилин плакав. За 34 дні Юрію разом із татом вдалося назбирати 655 тисяч гривень. Гроші хлопці передають військовому священику, який отримує запити від наших захисників. Так, більшу частину суми вже витратили на потреби ЗСУ.

"Придбали десь 5 штук приладів нічного бачення. Зараз будемо тепловізори купляти, 3 квадрокоптери, автомобіль, багато запчастин автомобільних", — розповів тато Назар Напора.

У майбутньому, каже Юрчик, мріє не про сцену, а стати священником. А поки продовжує волонтерити та наближати Україну до перемоги.

Новини по темі