Зірки про актора Пашу Лі, який загинув на фронті російсько-української війни: "Він – світло"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Зірки про актора Пашу Лі, який загинув на фронті російсько-української війни: "Він – світло"
Instagram/pashaleeofficial

Нещодавно трагічно загинув український актор Паша Лі.

Поділитися:

6 березня український актор Паша Лі трагічно загинув від обстрілів російських окупантів в Ірпені. Йому було всього 33 роки. Про смерть актора повідомив адвокат та журналіст Ярослав Куц на своїй сторінці у Facebook:

Паша Лі... Навіть фото не встигли зробити... Спочивай з миром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це маячня, фейк російської пропаганди, в Україні немає жодних утисків за російську мову», – мандрівник Дмитро Комаров дав інтерв’ю російським опозиціонерам

Країна дізналася про нього у 2009 році. Тоді він брав участь у "Фабриці зірок". На шоу його помітила Анастасія Приходько та взялася продюсувати. Вони навіть встигли записати спільну пісню "Твоє серце". Заслужена артистка України та співачка Анастасія Приходько у "Сніданку. Онлайн" розплакалася та зізналася: їй настільки прикро від втрати, що важко дібрати слова.

Я пригадую, як я його зустріла. Я відчула у ньому ту справжність, щирість, прагнення співати й досягти багато чого в житті. Пригадую, як ми отримували нагороди. Нещодавно він розповідав мені про свої плани…

Після "Фабрики зірок" Паша став актором, не полишаючи співати. Він гучно заявив про себе в першому українському фільмі жахів «Штольня». У 2013 став одним із головних героїв популярного фільму «Тіні незабутих предків». Також Паша працював у театрі: наприклад, зіграв у військовій формі з Адою Роговцевою у виставі «Соломон у спідниці». Колеги пригадують, як тоді пожартував, що, мабуть, в армії й залишиться.

У 2022 Паша Лі став ведучим на одному з українських каналів, а як почалася повномасштабна війна у лютому 2022-го вступив до лав територіальної оборони. Життя обірвалося 6 березня в Ірпені, коли він вивозив звідти людей як волонтер: це було настільки неочікувано для всіх, що навіть один із друзів Паші Дмитро Ступка й досі відмовляється у це вірити. Український режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв у "Сніданку. Онлайн" розповів, що тільки нещодавно спілкувався з Павлом:

Напередодні загибелі ми листувалися і розмовляли телефоном. Паша – світло. Якщо можна уявити життя яскраве, красиве, толерантне та гідне, то Паша і є таким життям. Він ніколи не був байдужим. Паша Лі та пафос – це несумісні речі. Йому вистачало (світла – прим. авт.) на всіх. Він жив в Ірпені. Це для нього була особиста потреба – поїхати волонтером туди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча 1+1 Неля Шовкопляс пройшла екстрений курс парамедиків аби бути корисною під час війни Росії проти України

Блогерка Аліна Ханумак на власній сторінці в інстаграм розповіла, що так і не встигла познайомитися з Пашею:

У 2005 році я вступила у НАУ. Наприкінці літа, коли вперше гуляла одна по Хрещатику і присіла відпочити біля ТЦ, мимо мене пройшов дуже симпатичний хлопець. Ми зустрілися поглядами й він посміхнувся мені. Вже потім я побачила його в інтернеті та зрозуміла, що це був наш актор. Пам’ятаю, тоді сказала собі: «виросту і точно з ним познайомлюсь»! Потім забула… Згадала сьогодні, коли подруга повідомила, що його вбили російські тварі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Нагадаємо, що зараз "Сніданок. Онлайн" можна подивитись з 10:00 до 13:00 на ютюб-каналі та телеканалі ТЕТ. 

Новини по темі