Дієта за типом фігури: Як худнути швидко та ефективно

Як швидко схуднути
freepik.com

Цінні поради, що допоможуть швидко позбутися зайвих кілограмів.

Поділитися:

Залежно від типу вашої фігури можна визначити, якої дієти потрібно дотримуватися. Яким повинен бути ваш раціон, та які фізичні навантаження допоможуть схуднути швидше - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжир

ЗМІШАНИЙ ТИП 

Такому типу фігури притаманне рівномірне розповсюдження жиру по всьому тілу. Гормони функціонують нормально. Людина з таким типом фігури може навіть не розуміти, що має зайві кілограми, які можуть негативно впливати на стан здоров’я. 

Харчування. У такому випадку харчування людини протягом дня повинне бути поділеним на рівні порції за енергетичною цінністю. Маючи змішаний тип фігури, не можна повністю відмовлятись від споживання жиру, однак варто збільшити вживання білку. 

Спорт: Найефективнішими спортивними навантаженнями будуть присідання та планка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фруктова дієта: Чи справді сприяє схудненню та чим загрожує

ГІНОЇДНИЙ ТИП 

Жирові відкладення з’являються на стегнах та сідницях. Такий тип більше притаманний жінкам. 

Харчування. Найголовніше у дієті для жінок з гіноїдним типом фігури - не пропустити вечерю. Вечеряти можна навіть о 7 годині вечора. Крім того, у раціоні харчуванні повинна бути велика кількість антиоксидантів. Важливо їсти ягоди: малину, смородину, чорницю (300 г на день). Головна їжа для людей такого типу - овочі. 

Спорт. Ефективними будуть фізичні навантаження на всю поверхню ніг, а також вправи для підвищення пружності сідниць. Крім того, варто займатися бігом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чи проти: Основні принципи білкової дієти

АНДРОЇДНИЙ ТИП 

Жирові відкладення формулюються у зоні талії, рук та спини. Такий тип більше притаманний чоловікам. Він є найбільш небезпечним, тому що жир може виникати й на внутрішніх органах. Такі люди часто страждають на гіпертонію, цукровий діабет, безпліддя. 

Харчування. Особливо поживними повинні бути сніданок та обід. Не варто пропускати вечерю. Вона повинна бути легкою - салат з нежирним м’ясом або кефір з хлібцями. 

Спорт. Особливо актуальними вправами будуть віджимання, вправи для пресу та боків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Як зменшити шкідливість шашликів