Неймовірні відкриття у програмі "Світ навиворіт" з Дмитром Комаровим: три вражаючі історії українського мандрівника

Світ навиворіт. Україна
"Світ навиворіт" з Дмитром Комаровим: згадуємо три дивовижні відкриття мандрівника
Instagram/komarovmir

Згадуємо, які дивовижні відкриття зробив український мандрівник за час зйомок "Світу навиворіт". 

Поділитися:

Головний мандрівник країни Дмитро Комаров повертається на екрани разом із популярним тревел-шоу «Світ навиворіт». Через повномасштабне вторгнення російських військ на територію України сезон, який розпочався 5 лютого, довелось поставити на паузу. Програма повертається – з 15 серпня у будні о 17:00 глядачі зможуть побачити випуски улюбленого шоу на телеканалі ТЕТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДмитро Комаров долучився до оригінальної еко-ініціативи

Згадуємо, які дивовижні відкриття зробив український мандрівник за час зйомок "Світу навиворіт". 

У першому сезоні у Камбоджі Дмитро Комаров потрапив у плем'я кхмерів, які ніколи не бачили білих людей. Мандрівник розповів, чим харчувалось це плем'я. У часи Пол Пота, коли всю країну змушували працювати на рисових полях, люди стали їсти павуків, і вони перейшли в розряд делікатесів. Полювання на них дуже небезпечне. У павуків великі зуби, від укусу можна отримати серйозну пухлину, навіть померти. Кхмери самі їх бояться. Кхмери показали знімальній групі "Світу навиворіт" увесь процес приготування: ловити їх потрібно руками, але брати за спинку, щоб павук не вивернувся і не вкусив. Потім, як картоплю фрі, цих гігантів смажать в маслі і їдять цілими. На смак вони нагадують як коників, але для наших людей краще порівняти із пересмаженою курячою скоринкою.

Під час китайської експедиції Дмитру Комарову вдалося знайти та записати інтерв'ю з останніми власницями "ніжок-лотосів". Сьогодні це 80-річні жінки зі стопами розміром 7-9 сантиметрів, які у дитинстві пройшли болісний обряд бинтування ніг. Майже тисячу років поспіль невелика стопа вважалася зразком краси. Але щоб йому відповідати, маленьким дівчаткам спеціально ламали пальці ніг та деформували стопу. Власниці "ніжок-лотосів" носили особливе взуття – традиційні туфлі конусоподібної форми, про які чув увесь світ.

Мандруючи Бразилією, Дмитро Комаров, звичайно ж, не зміг пройти повз відомий у всьому світі карнавал в Ріо-де-Жанейро. За традицією програми, "Світ навиворіт" вирішив показати не просто масштаб святкування, а й дізнатися про всі секрети його організації. Так, Дмитро Комаров та його оператор Олександр Дмитрієв у складі легендарної школи самби стали першими українськими журналістами, які потрапили у серце шоу та зняли на приховані камери все дійство карнавалу зсередини, у той час, як іншим камерам було дозволено знімати лише трибуни.

Нагадаємо, що понад 12 років мандрівник відкриває українцям секрети різноманітних держав: вивчає їхню культуру, професії, ризикуючи власним життям, відкриє цікаві місця, невідомі навіть запеклим любителям туризму. Безстрашність українця не має меж – знімальна група не один раз у рамках експедицій навідувалась до первісних племен та вивчала їхні традиції. 

Зворотній бік карнавалу в Ріо-де-Жанейро і парад бруду в Параті очима Дмитра Комарова, дивіться:

Новини по темі