Євген Клопотенко розповів у «Світському житті», як мотивувати дітей їсти здорову їжу (відео)

Відомий кулінар, автор оновленого шкільного меню Євген Клопотенко у «Світському житті» дав поради батькам, як змусити дітей їсти здорову їжу.

Поділитися:

Кулінар та автор оновленого шкільного меню Євген Клопотенко дав коментар у «Світському житті» щодо того, як мотивувати дітей харчуватися правильно. Про це він розповів світському репортеру, співачці Славі Камінській. Слава – мама 2-х дітей, тож ця тема надзвичайно актуальна для неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцінка шкільного меню від Євгена Клопотенка: що в ньому подобається дітям та батькам, а що ні (розповідає фахівець з дієтичного харчування)

Євген Клопотенко говорить:

«Діти ніколи не будуть їсти овочі, поки не побачать, що в сім’ї є культура споживання їх та іншої корисної їжі. Не треба забороняти їсти шкідливе, треба лише роз’яснити дитині шкоду нездорової їжі і бути для неї прикладом у питанні вживання харчових продуктів».

Дивіться, як Олена Зеленська та Євген Клопотенко розповіли, як зміниться харчування в школах завдяки оновленому меню:

Клопотенко радить пам’ятати, що діти завжди залишаються дітьми, і простими заборонами тут не зарадити. До того ж, їм все одно буде періодично хотітися шкідливих, але смачних продуктів. Тому Євген пропонує дотримуватися такої схеми:

«Двічі на тиждень ми дозволяємо їсти цукерки, в решту днів – ні. І це працює».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко розповів, коли чекати на його весілля, чи знайомиться він в інтернеті та що любить робити на вихідних – ексклюзиви у «Світському житті»

Але найголовніше, на думку Євгена Клопотенка, – це особистий приклад батьків. Якщо мама з татом забороняють їсти цукерки дітям і при цьому роблять це самі, нічого, крім нерозуміння і образи, від дітей вони не отримають. Тож саме харчова культура в сім’ї є вирішальним фактором у формуванні у дітей звички їсти здорову, корисну їжу.

ФОТО: Instagram/klopotenko