Розпочалися зйомки нового історичного детективу Акіма Галімова

Акім Галімов знімає новий історичний фільм

Документальна стрічка розкриє правду про життя і досягнення відомих українців з нашого минулого.

Поділитися:

Телеканал 1+1 розпочав роботу над документальним історичним проектом про українських героїв різних епох, серед яких ― гетьмани, королі, релігійні й політичні діячі, чиї імена знає весь світ, але які лишаються загадкою для самих українців. Творці проекту на основі унікальних віднайдених артефактів та джерел розкажуть вражаючу правду про життя і звершення героїв минулого та змінять уявлення багатьох українців про те, ким вони є насправді.

Проект створюють у жанрі історичного детективу. Він складатиметься з 8 серій, хронометражем 60 хвилин, кожна з яких буде присвячена окремій постаті. Зйомки серіалу відбуватимуться як на території України, так і за її межами. До історичного розслідування будуть залучені відомі світові науковці, а в дослідженнях документів та артефактів команда проекту використає надсучасну техніку.

Автором ідеї та продюсером проекту є Акім Галімов, відомий глядачам за документально-історичним циклом Україна. Повернення своєї історії. Третій фільм проекту під назвою Скарби нації був презентований у січні цього року. Його творці віднайшли втрачені артефакти, які підтверджують українську державність, розвінчали міфи про «приєднання» України до Росії та головний «історичний бренд» країни ― козаків. Фільм пройшов з високими показниками телеперегляду й спричинив гучний суспільний резонанс.

Анна Київська, Роксолана, Симон Петлюра. Кожна сцена проекту відкриває невідому історію цих та  інших п’яти героїв.

А вона була неймовірною! Українські таємниці, які і досі зберігають стіни європейських палаців, закриті архіви, артефакти, схованки в підземеллях, розслідування вбивств ―  крок за кроком ми будемо розгадувати головоломки, щоб дістатися правди. В нас амбітна місія ― показати історичний масштаб постатей, які мають українське коріння», ― говорить Акім Галімов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документальний фільм Скарби нації спричинив суспільний резонанс

Над створенням історичного детективу працює команда 1+1 Продакшн: режисер-постановник Дарія Саричева, шеф-редактор Руслан Шаріпов, креативний продюсер Ольга Безноско, виконавчий продюсер Володимир Андріюк, лінійний продюсер Влад Золотарьов, режисер Євгенія Шевчук та редактори Наталія Майданник, Ганна Чертова, Єлизавета  Нєвєжина.

Просвітницький документально-історичний серіал увійшов до числа переможців конкурсу Міністерства культури з надання державної фінансової підтримки на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування, за результатом якого на 90% профінансований Мінкультом.

Наразі проект запланований до показу на телеканалі 1+1 у 2020 році. 

Третій фільм циклу Україна. Повернення своєї історії можна подивитися вже зараз на 1+1 video

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акім Галімов розповів, якими насправді були українські козаки