Валерію Залужному 49: «Сніданок з 1+1» зібрав факти про Головнокомандувача Збройних Сил України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
День народження Головнокомандувача Збройних Сил України: Валерію Залужному 49
Facebook Головнокомандувач ЗС України

Сьогодні день народження Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Поділитися:

Сьогодні, 8 липня, 49 років виповнюється Головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному. Що відомо про людину, яка керує українською армією зараз, під час запеклої боротьби з російським ворогом. "Сніданок з 1+1" зібрав факти про Валерія Залужного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші Збройні Сили неймовірно круті. Заряджені, вмотивовані та хоробрі", — Святослав Вакарчук виклав фотографії зі своєї поїздки по східній лінії фронту

Валерій Федорович Залужний родом з Житомирщини, міста Новоград-Волинський. Він генерал нового покоління, який не служив у війську за часів СРСР. Про наші ЗСУ у 2020 році Валерій Залужний говорив:

Залужний

На посаді начальника штабу об'єнаних сил саме Валерій Залужний дозволив воїнам на передовій вести вогонь у відповідь на атаки окупантів у разі загрози для життя, а не чекати для цього дозволу від командування. Валерій Залужний не покидав передову і особисто керував багатьма військовими навчаннями. А ще часто особисто прощався з найкращими синами та доньками України.

Залужний

В одній зі своїх промов Валерій Залужний говорив:

"У ситуації, коли триває війна, найголовніше, щоб суспільство пам'ятало справжніх героїв, які поклали своє життя за Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія Збройних Сил України: від одної з найнебезпечніших армій світу, до занепаду та сучасного відродження (сюжет ТСН)

У липня 2021 року Валерій Залужний став Головнокомандувачем Збройних Сил України. Він чітко розумів, що війна з росією триває з 2014 року, іпопереджав про загрозу повномасштабного вторгнення з боку рф. Та говорив:

"Я впевнений, разом ми переможемо. Слава Україні!"

23 травня 2022 року Валерій Залужний увійшов по списку 100 найвпливовіших людей 2022 за версією журналу Time. А сьогодні йому виповнилося 49 років. Вітаємо нашого Головнокомандувача ЗСУ. Детальніше про освіту та просування по кар'єрній драбині Валерія Залужного в українському війську дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі