Чим замінити сіль у щоденному вжитку: корисна порада від Євгена Клопотенко

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Чим замінити кам'яну сіль:  корисна порада від Євгена Клопотенко
Pexels/Maria Petersson

Євген Клопотенко дав поради українцям, чим замінити сіль у стравах.

Поділитися:

Дефіцит кам'яної солі в Україні підіймає на поверхню багато питань, наприклад, яку сіль використовувати під час консерваціїБрак кам'яної солі в Україні виник через війну, яку розв'язала росія на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит солі в Україні: з полиць магазинів зникла кам’яна сіль, що робити та чим замінити

Втім, питання споживання солі пересічними українцями не має бути проблемою, вважає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко:

"Якщо ми згадаємо про шкільне харчування і про смакові якості, то ми спеціально робили реформу для того, щоб діти почали їсти менше солі. Сіль за всіма даними ВООЗ є шкідливою. В цілому, чим менше ми солі споживаємо, тим довше ми можемо прожити. З точки зору здоров'я нам потрібно не шукати імпортну сіль, а просто менше її використовувати, привчати свій організм до меншого споживання солі. 

Якщо ми вживаємо сіль кожного дня, треба її зменшити у три рази. Перший тиждень буде дуже дивно, але далі організм звикає до цього. Коли природа створила людину, сіль була просто окремим мінералом. Потрібно звикати до нової реальності, і ми станемо більш здоровою нацією".

Тієї ж думки і дієтолог Наталія Самойленко, яка вважає тимчасовий дефіцит солі в України чудовою нагодою вживати її менше на користь свого здоров'я, або ж замінити на морську:

«Вона дійсно дорожча, але того вартує. Том що окрім натрійхлору, у морській солі є деякі інші важливі мікроелементи для підтримання того ж самого водно-електролітного балансу. Ще раз хочу наголосити, що не потрібно робити якісь великі дозування. Маленькі дози морської солі збережуть ваше здоров’я і смакова якість вашого харчування не постраждає».

За порадою лікарів, вживання солі варто зменшити до 5 г на добу.

Новини по темі