Марічка Падалко поділилася улюбленими рецептами до Великодня
Популярна телеведуча знялася у фотосесії для популярного глянцю та розповіла про традиції в їхній родині.
«1+1» запустив проект про щасливі родини та їх сімейні традиціїВедуча ТСН Марічка Падалко розповіла про сімейні великодні традиції та поділилася улюбленими святковими рецептами.
Читайте також: Марічка Падалко: Мати і дружина, яка біжить марафон
Як її сім'я готує традиційну паску з родзинками, а також ніжний ягідний десерт і імбирне печиво вона розказала виданню «Viva!»
Марічка Падалко вважає, що Великдень не тільки потрібно відзначати в колі рідних, а й готуватися до нього усією родиною.
У будинку ведучої ТСН до традицій ставляться з трепетом. На Великдень Марічка з чоловіком і дітьми йдуть до церкви і обов'язково зустрічаються з батьками. Діти Марічки - Михайло, Марія і Катерина - люблять допомагати мамі сервірувати святковий стіл. Головні страви у телеведучої на свято традиційні - паска і крашанки.
Старша дочка Марія в цей раз разом з мамою пекла паску. Дівчинка захоплюється кулінарією, знає багато рецептів десертів і в майбутньому мріє відкрити свою кондитерську.
Читайте також: Марічка Падалко розповіла подробиці раптового весілля з Єгором Соболєвим.
ПАСКА З РОДЗИНКАМИ ВІД МАРІЧКИ ПАДАЛКО
Інгредієнти:
Молоко – 250 мл
Вершкове масло – 200 г
Рослинна олія – 1 ст. л.
Яйця – 8 шт.
Ванільний цукор - 10 г
Цукор - 250 г
Борошно - 600 г
Сухі дріжджі – 1 пачка
Родзинки – 100 г
Сіль.
Для глазурі:
Білки 2 яєць
Цукор – 150 г
Лимонний сік
Вода - 2/3 склянки
ПАСКА З РОДЗИНКАМИ: ПРИГОТУВАННЯ
1.Нагріти молоко до кімнатної температури, додати півстолової ложки цукру, дріжджі та 100 г борошна. Добре перемішати.
2. Накрити і поставити в тепле місце, щоб опара збільшилася в обсязі.
3. Білки відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки збити з цукром і ванільним цукром.
4. Родзинки замочити на кілька годин у холодній воді, потім промити, обсушити і присипати борошном.
5. Масло розтопити і почекати, доки воно охолоне. Ввести в опару збиті жовтки, масло, всипати дрібку солі.
6. Поступово додаючи борошно, вимішати тісто, поки воно не почне відставати від рук і стінок миски.
7. Охолоджені білки збити в піну, додати до тіста разом з борошном та перемішати. Готове тісто накрити і поставити в тепле місце, його обсяг повинен збільшитися в два рази.
8. Підготовлені родзинки додати в тісто і залишити на кілька хвилин. Змастити рослинною олією форми для паски. Заповнити їх на третину тістом і дати йому піднятися.
9. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 40-45 хвилин.
10. Для глазурі потрібно поставити воду на слабкий вогонь, додати цукор і лимонний сік.
11. Зварити масу до стану густого сиропу. Білки збити в міцну піну і, не припиняючи збивати, влити в сироп. Змастити готові паски, прикрасивши їх кондитерської присипкою.
Читайте також: Дмитро Борисов розповів, як святкує Великдень і розкрив сімейний рецепт паски.
Як правильно зібрати продуктовий кошик на Великдень - Поради Олексія ДушкиЯГІДНИЙ ДЕСЕРТ ВІД МАРІЧКИ ПАДАЛКО
Інгредієнти:
Сир «Маскарпоне» - 250 г
Чорний шоколад - 1 плитка.
Свіжі ягоди і фрукти – за смаком
М'ята – пучок
ЯГІДНИЙ ДЕСЕРТ: ПРИГОТУВАННЯ
- Розтопити шоколад і вмочити в нього надуту повітряну кульку.
- Коли шоколад застигне, кульку проколоти і видалити.
- На дно імпровізованої формочки помістити сир, зверху викласти ягоди.
- Прикрасити усе гілочками м'яти.
Читайте також: Рецепт сирної паски з цукатами від Руслана Сенічкіна.
Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда НасироваІМБИРНЕ ПЕЧИВО ВІД МАРІЧКИ ПАДАЛКО
Інгредієнти:
Борошно – 550 г
Цукор – 100 г
Мед – 170 г
Мелений імбир – 2 ч. л.
Мелені спеції(запашний перець, кориця і гвоздика) - по 1,5 ч. л.
Сода – 2 ч. л.
Вершкове масло – 130 г
Яйце – 1 шт.
Для глазурі:
Цукрова пудра – 200 г
Білок 1 яйця
ІМБИРНЕ ПЕЧИВО: ПРИГОТУВАННЯ
- Змішати в посудині цукор, мед і спеції. Поставити на плиту і довести до кипіння, після чого зняти з вогню.
- Додати соду і добре перемішати. Потім ввести в неї розм'якшене вершкове масло, яйце і борошно.
- Вимішати тісто, поки воно не буде добре відставати від рук. Посипати стіл або дошку борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 4 - 5 мм.
- За допомогою овальних форм вирізати печиво і викласти на накрите пергаментним папером деко.
- Випікати в духовці, розігрітій до 180 ° С, 15 - 20 хвилин. Дати печиву охолонути.
- Щоб приготувати глазур, потрібно збити охолоджений білок в густу піну, додати 200 г цукрової пудри і продовжувати збивати ще 6 хвилин, поки суміш не стане еластичною.
- Перекласти білки в кондитерський пакет, відрізати куточок і намалювати на пряниках візерунки. Дати глазурі застигнути (30 хвилин), і можна подавати частування на стіл.
Нагадаємо, не так давно Марічка Падалко зворушливо привітала сина з Днем народження (фото).