Втратили все, але мріють повернутися в український Маріуполь після перемоги: захисник "Азовсталі" обвінчався з дружиною після виходу з полону

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Захисник "Азовсталі" обвінчався з дружиною після виходу з полону: історія кохання, що надихає

У Дніпрі чоловік взяв церковний шлюб зі своєю дружиною, з якою разом вже 8 років.

Поділитися:

Захисник Юрій Клименко пообіцяв обвінчатися ще в "Азовсталі", пораненим. Він витримав полон та виконав свою обіцянку. У Дніпрі чоловік взяв церковний шлюб зі своєю дружиною, з якою разом вже 8 років. Щойно бійцю дозволили лікарі, подружжя пішло до храму обвінчатися. Історія кохання, що надихає, у сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він — на Азовсталі до кінця, вона — в одній камері з "Тайрою": історія подружжя військовослужбовців, що вийшли з російського полону

Юрій Клименко пообіцяв своїй дружині обвінчатися, коли був на "Азовсталі" без зв’язку. Послання написав він на картонці. Світлину з написом надіслали Вікторії його побратими.

"Я написав їй: кохана, скоро війна скінчиться, ми переможемо. І я влаштую тобі вінчання, як я тобі це обіцяв, як ти хотіла", — розповідає Юрій.  

записка

Юрій згадує, що на той час навіть не знав, де його дружина Вікторія та донька Софія. Родина жила в Маріуполі, коли почалося повномасштабне вторгнення і Юрій став на захист країни. Вікторія із донькою лишалися вдома. Вирватися до них боєць зміг лише одного разу – аби привітати доньку Софійку з семиріччям. Ситуація в місті погіршувалася з кожним днем. 

"Чоловік одразу казав мені, що бери дитину, виїжджайте якомога далі, але я не могла повірити, що буде так. Ми готували їжу на вулиці, на кострах", — розповідає Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ“Знайти своїх” на 1+1: Катерина Осадча розказала, які жахи окупації пережили українці в Маріуполі

Вікторія  все-таки наважилася вивезти дитину з Маріуполя.

"На страх та ризик сіли в машину. Було жахливо, звісно. Коли вони їхали, дитині дали телефон, щоб вона грала в ігри, тому що по сторонах було неможливо дивитися, лежали люди", — розповідає друг родини.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «14 квітня я востаннє говорила з татом», – донька захисника з «Азовсталі» закликає не забувати про полонених бійців

Дівчинку вивезли до Італії й там маленька гімнастка давала благодійні виступи та збирала гроші для українських захисників. Нині вже в Україні Софійка несе мамину фату:

"Хочу, щоб закінчилася війна і ми повернулися додому".

Вона писала тату листи, отримати які йому вдалося лише згодом. Юрій до останнього лишався на "Азовсталі". Поранений та з тяжкими опіками майже третини тіла. 
Потім був полон, там Юрій провів місяць та десять днів, допоки не відбувся обмін.  

Заради вінчання Юрія на один день випустили з лікарні, де він відновлюється від опіків. 

"Ми віримо, що всі побратими, всі наші герої – вони повернуться, вони будуть вдома. Я бажаю кожній матері, кожній жінці зустріти свого героя", — говорить подружжя.

Родина втратила все, однак вірить у перемогу та повернення додому, в український Маріуполь. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Ти три дні був моїм законним чоловіком. І цілу вічність ти – моє кохання», – трагічна історія кохання захисників із «Азовсталі»

Дивіться історію кохання, що пережило полон:

Новини по темі