«14 квітня я востаннє говорила з татом», – донька захисника з «Азовсталі» закликає не забувати про полонених бійців

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Не забувайте про азовців: донька морського піхотинця з гарнізону «Маріуполь» закликає пам'ятати про полонених бійців

Донька морського піхотинця Михайла Діанова з гарнізону "Маріуполь" розповіла, коли востаннє говорила з батьком.

Поділитися:

Морський піхотинець Михайло Діанов з гарнізону "Маріуполь" після евакуації на ворожу територію із заводу "Азовсталь" більше не виходив на зв'язок із рідними, так само, як і решта його побратимів. У "Щоденниках війни" його єдина донька Катя розповіла про тата та закликала не забувати про полонених бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони в наших руках, їх треба діставати з полону всією країною», – дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко про полонених бійців

7 років тому Михайло Діанов пішов добровільно захищати Україну і став морським піхотинцем з позивним Борода. У рідному Тернополі залишилася дружина та єдина донька Катя. У перший же день повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого, Михайла перевели у Маріуполь. Після цього зв'язок з батьком був дуже рідкісним, згадує Катерина, а згодом і зовсім пропав. Остання розмова з татом у Каті відбулася 14 квітня. Про цей випадок дівчина розповідає:

"14 квітня я востаннє розмовляла з батьком, він вже був на "Азовсталі". Він зловив Starlink і завдяки цьому зміг зі мною зв'язатися. Його голос був настільки важкий! Було таке відчуття, що от-от він просто впаде без тями. Але попри це говорив достатньо твердо".

Це була остання розмова доньки з батьком до того, як наприкінці травня з комбінату «Азовсталь» в Маріуполі на тимчасово окуповану територію евакуювали бійців з подальшим поверненням їх на підконтрольну територію через процедуру обміну. Серед цих бійців був і Михайло Діанов. Та росія, як завжди, порушує всі домовленості і не поспішає повертати захисників Маріуполя в Україну, натомість фактично тримаючи їх у полоні. Тож їхні рідні закликають не забувати про цих полонених і робити все для їх визволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ти три дні був моїм законним чоловіком. І цілу вічність ти – моє кохання», – трагічна історія кохання захисників із «Азовсталі»

Про свою найбільшу мрію сьогодні Катерина Діанова каже:

"Я хочу просто побачити тата, обійняти і сказати, що я його люблю. Дуже сподіваюся, що він повернеться до мого дня народження".

Катя розповіла, що її день народження буде 26 листопада. Вся країна сподівається, що повернення наших бійців станеться набагато швидше, адже вже понад місяць вони знаходяться у російському полоні без жодного зв'язку з рідними і зовнішнім світом.

Більше про бійця з "Азовсталі" Михайла Діанова у розповіді його доньки Каті у "Щоденниках війни":

Новини по темі