Як пережити магнітні бурі: застереження і поради від кандидатки медичних наук

Магнітна буря: що робити, якщо болить голова
Pexels/Pixabay

Потужна магнітна буря накрила Землю. Експерти кажуть, триватимуть геомагнітні коливання три дні, до п'ятниці.

Поділитися:

Потужна магнітна буря розпочалася в середу 16 червня і триватиме до п'ятниці. Фахівці кажуть, що спалахи на Сонці змінюють наше електричне поле. На це дуже чутливо реагують електрозбудливі тканини. Лікарі відзначають, що сонячна активність впливає на емоційний стан. Люди можуть відчувати себе більш пригніченими чи подразненими. Може з’явитися агресія, тривога, втома, погіршитись сон. На додаток – через бурі може не працювати техніка. Як вберегтися від магнітних бурь в ефірі денного шоу «Твій день» розказала неврологиня та кандидатка медичних наук Тетяна Майкова:

Коли приходить магнітна буря, перше, що реагує — голова і нервова система. У людей найчастіше з'являються головні болі або будь-які інші больові розлади, тому що вони все реалізуються нервовою системою: можуть хворіти коліна, поперек. Також може порушитися серцево-судинна система: може піднятися тиск, статися інфаркт і інсульт. Науково доведено, що в період магнітних бур на 11% збільшується кількість інфарктів і на 7% кількість інсультів.

Але експертка запевняє – допомогти організму під час магнітних бурь можна:

Потрібно забезпечити собі правильний нічний сон: лягати спати за годину до півночі та вставати без будильника. Також ми обов'язково повинні рухатися: ходити пішки, плавати, займатися гімнастикою. При цьому не вбиватися в спортзалах, не бігати, не відчувати жодних силових напружень. Це теж економить нашу енергію і до того, перебудовує енергосистеми на оптимальне виробництво і витрату енергії.

Стася Ровінська, ведуча денного шоу «Твій день», теж сильно реагує на магнітні бурі та дуже їх відчуває:

В мене дуже болить голова: і вчора, і сьогодні. В мене взагалі часто болить голова, а в магнітні бурі біль ще посилюється. Я вчора і поплакала, і настрій в мене був поганий. Хоча на це не було об’єктивних причин.

Детальніше дізнатись про те, що таке магнітні бурі та як позбавитись від її симптомів можна із сюжету денного шоу «Твій день» за 16 червня.