Ведуча Ірина Ванникова розповіла про останню мрію Руслани Писанки

Ірина Ванникова розповіла про останню мрію Руслани Писанки

Продовжуємо публікувати спомини колег про акторку та ведучу "Твій день" Руслана Писанку, життя якої обірвалося 19 липня.

Поділитися:

Актриса театру і кіно, ведуча «Твій день» на 1+1 Руслана Писанка після важкої хвороби пішла з життя 19 липня. Вона перебувала на той час у Німеччині, куди виїхала за підтримки Червоного хреста. Через поламану у лютому ногу в гіпсі почувалася не дуже добре. До того ж, у березні у ведучої померла мама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПішла з життя слідом за мамою: Руслана Писанка була змушена втікати з розбомблених Гореничів та прощатися з мамою по вайберу

Прощалася з найріднішою людиною онлайн, у Києві залишився чоловік Ігор, який про все подбав. Але все одно трималася, не давала собі слабини та навіть мріяла повернутись до театральних вистав, аби у вимушеній еміграції підтримувати співвітчизників. Про це розповіла колега Руслани Писанки по шоу «Твій день» Ірина Ванникова, яка весь цей час була з нею на зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Це просто як грім серед ясного неба", "з лимона могла вичавити лимонад" — ведучі "Сніданку з 1+1" про обірване життя Руслани Писанки

«Ми підтримували зв’язок з Русею останні місяці: я жила з доньками у Франції, а вона у березні перебралась до Німеччини. Обговорювали багато тем, але про її здоров’я говорили мало. Я навіть і гадки не мала, що Руся серйозно захворіла. Якось у квітні вона обмовилась, що лікарі знайшли в неї «щось, що їх збентежило», тому хочуть робити додаткові обстеження. Я тоді підбадьорила її, сказала, що будемо сподіватись, що це щось не важке. 

Писанка Руслана

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Колосальної сонячної енергії, яка заполоняє все навколо, нам буде дуже не вистачати», – у «Сніданку з 1+1» поділилися спогадами про Руслану Писанку

Пізніше ми більше не торкалися теми її здоров’я. Руслана лише казала у звичній їй оптимістичній манері, що «проблеми є, але не все так погано», і мене це якось заспокоювало. В її голосі не було ні розпачу, ні тривоги, ні пригніченості. То ж ми переводили розмову в інший бік.

Полюбляла слухати мої історії про життя у Франції, про моїх дітей, як вони адаптувалися у чужій країні, як навчаються. Любила історії про моїх собаку та кошеня. Знаю, що Руся сама мріяла завести собаку, але через щільний робочий графік не могла собі цього дозволити. Та й взагалі, обговорювали теми навколо війни, України, нашого майбутнього. Казала, що треба буде піти у місцевий центр праці та стати на облік. Я відповіла, нащо тобі той центр праці? Краще збирай трупу і гастролюй по Німеччині. Кажу, треба починати тобі підтримувати наших українців за кордоном. І вона загорілася цією ідеєю, почала щось вже собі на майбутнє планувати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПішла з життя Руслана Писанка: спогади колег та зірок про акторку та ведучу 1+1

Про непоправну втрату талановитої українки повідомили у "Сніданку з 1+1". Колеги Руслани поділилися щемливим відеоспогадом про неповторну Руслану Писанку: