Пішла з життя слідом за мамою: Руслана Писанка була змушена втікати з розбомблених Гореничів та прощатися з мамою по вайберу

Пішла з життя слідом за мамою: Руслана Писанка була змушена втікати з розбомблених Гореничів та прощатися з мамою по вайберу

Друзі і колеги Руслани Писанки згадують неймовірно сильну жінку та чудову актрису, ведучу.

Поділитися:

19 липня пішла з життя народна легенда, справжня улюблениця мільйонів, українська актриса театру і кіно, ведуча «Твій день» на 1+1 Руслана Писанка. На 57-му році її життя забрала хвороба.

Руслана Писанка

На початку лютого Руслана Писанка під час київської вистави «Потяг Одеса-мама» впала на сцені і зламала ногу. Лікарі тоді діагностували перелом ноги зі зміщенням. Руслані наклали гіпс, тому вона змушена була зробити паузу в роботі. Але натхнена була якнайшвидше повертатися у прямий ефір навіть на милицях. А далі почалась війна…

За програмою «Червоного хреста» Руслана Писанка поїхала до Німеччини на лікування. З недугом справляла сама, наодинці, у чужій країні серед чужих людей. В Україні залишились чоловік та мама, яка на той час важко хворіла. Декілька років тому жінка пережила складну операцію на серці.

«Чоловік пообіцяв подбати про маму – вона невиліковно хвора, довго не протримається. Вони залишились у наших друзів, які їх прихистили, за що я їм дуже вдячна», – розповіла Руслана Писанка німецькому виданню.

Тікали у лютому всі разом з розбомблених Гореничів. Мама ведучої пішла з життя у березні. Про це Руслана Писанка вирішила не розповідати нікому – вважала, що українці і так досить переживають своє власне горе через війну. Ховала маму по вайберу, чоловік сам про все подбав.

Востаннє Руслана виходила на звʼязок із глядачами під час святкування річниці проєкту «Твій день» у травні 2022 року. Не могла дочекатися, як знову повернеться на телебачення, до мільйонів глядачів:

Руслана також була амбасадоркою масштабної комунікаційної кампанії 1+1 media  #забутипровік і в інтервʼю розповідала:

«Я не відчуваю свій вік і не хочу його відчувати. Коли організм скаже: «Руся, потрібно зупинитися!», тоді почну знижувати оберти, але не буду обіцяти. Якщо в очах є промінь, що захоплює інших людей, рік народження відходить на інший план. Важлива енергія, яку ви випромінюєте».

Страшна хвороба – рак, забрала життя і молодшого брата Писанки – кінооператора Олега не стало у 2012 році. Руслана довгий час приховувала це від громадськості і змогла розповісти лише два роки тому у програмі «ЖВЛ». Після його смерті піклувалася про його дітей, своїх племінників. Рідних дітей у Писанки не було.

Друзі і колеги згадують Руслану Писанку

Руслана Писанка колеги

Марічка Падалко:

«Яскрава. Енергійна. Зворушливо відповідальна і дуже Своя. Такою я бачила щоразу Руслану Писанку в гримерці, коли вона дуже завчасно приїздила на роботу готуватися до ефіру «Твій день». Вічна пам’ять, Руся...»

Лідія Таран:

«Світла, щира і неймовірно життєрадісна Руся... Ти мріяла стати артисткою - і стала улюбленицею мільйонів. Наше сонце. Спочивай з миром».

Єгор Гордєєв:

«У сни вірю. В любов вірю. У життя вірю. В енергію вірю. Просто вірю». Руслана Писанка, щасливий, що знав. Спочивай мирно».

Руслана Писанка

Неля Шовкопляс:

«Шок, біль і сльози… Сьогодні вночі з життя пішла легенда українського телебачення, театру та кіно Руслана Писанка. Ціла епоха, яку запам‘ятають мільйони глядачів. А для нас — людина, жінка, колега, яка завжди була з усмішкою та на позитиві».

Валентина Хамайко:

«Мрійниця і натхненниця. Саме такою запам'ятаємо тебе! Світла пам'ять, Руся».

Костянтин Грубич:

«Руслана Писанка була велика автолюбителька, любила швидкість. Так і жила на швидкості. Це людина великого оптимізму».

Людмила Барбір:

«Пам’ятаю, як знімалася разом з нею протягом року в серіалі. Кожен раз, коли вона заходила на майданчик чи в павільйон, вона ніби тягнула за собою величезний шлейф життєвої енергії. Неймовірна талановита, фантастична жінка!»

Писанка ведучі 1+1

Руслан Сенічкін:

«Важко повірити, що Руслани з нами вже нема. Вона завжди була оптимісткою, ніколи ні на що не жалілася, розуміла, що з усього можна знайти вихід. Оцим життєвим досвідом вона і ділилася з аудиторією».

Ірина Ванникова:

«Руся, куди ти так заспішила? Так тебе не вистачатиме - твого спокою, оптимізму, розмов, сміху, жартів. Ти розбила моє серце. Плачу і не можу повірити. Велика, красива українка з добрим серцем, світла наша Руся пішла цієї ночі у засвіти».

Руслана Писанка

Ольга Сумська:

«Я шокована. Ніколи б не подумала, що буду писати ці слова. Ні, не можу збагнути. Руся нікому нічого не говорила .Ми спілкувались два тижні тому, планували разом зіграти у новій виставі. Немає сил повірити в цю страшну новину».