Історія порятунку маленького життя завдяки проєкту «Твоя мрія»: жінка з вадою серця безпечно народила первістка у відділенні акушерської кардіології Інституту Амосова

Історія жінки з вадою серця, яка безпечно народила первістка завдяки благодійній ініціативі Твоя мрія

Завдяки благодійному проєкту «Твоя мрія» вдалося врятувати ще одне маленьке життя: історія безпечного народження первістка жінкою з вадою серця.

Поділитися:

Сьогодні «Твій день» та «Сніданок з 1+1» зробили спільний сюрприз для породіллі Стефанії Рубінової з Одещини, яка є постійною глядачкою 1+1. Вчора вона народила свого первістка і знаходиться зараз у реанімації Національного інституту серцево-судинної хіріргії імені Амосова. Ведучі Руслан Сенічкін та Людмила Барбір відвідали Стефанію у лікарні і наживо показали цей візит у «Твоєму дні». Читайте дивовижну історію Стефанії Рубінової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал 1+1 отримав нагороду Dobro awards за благодійність: відзначили марафон на підтримку лікарів «Ти не один» та проєкт «Твоя мрія»

При народженні у Стефанії Рубінової виявили ваду серця, їй поставили невтішний діагноз: транспозиція магістральних судин. В Одесі на той час не виявилося лікарів, які б взялися допомогти дівчинці. Та сім’я не здалася: мама і бабуся вирушили разом з маленькою Стефанією на консультацію до Києва, в Інститут Амосова. Там їм погодились допомогти. І у далекому 1992 році крихітній Стефанії зробили операцію Сеннінга на серці, врятувавши їй життя. Їй пощастило – в той час до Інституту приїхав професор-кардіолог з Австралії, який навчив українських лікарів, як робити таку складну операцію. 

Стефанія Рубінова – перша в Україні, хто вижив після операції Сеннінга. З відключеним серцем 5-місячна дівчинка провела 6 годин. Дивовижно, але зараз у Інституті Амосова і досі працює анестезіолог, який був тоді на цій операції.

Нині Стефанії 29 років. Вона працює вихователем та психологом у дитячому садочку і дуже любить свою роботу. І от зараз вона повернулася до Інституту Амосова, аби безпечно народити свою першу дитину. І ось вчора, 18 листопада на світ з'явилася донька Стефанії — Поліна. 

твоя мрія стефанія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Твій день» відвідав першу пацієнтку, яку вдалося врятувати завдяки благодійній ініціативі «Твоя мрія»: маленькій Аріані 2 дні

Руслан Сенічкін та Людмила Барбір привітали породіллю квітами і принесли подарунки для її маленької донечки Поліни.

Про свій стан Стефанія розповідає:

«Все добре, відчуваю себе нормально і дитина теж. Ми тримаємося. Все пройшло оперативно, лікарі тут хороші, я їм повністю довірилася. Я вважаю, що якщо хочеш, треба робити, не треба боятися. Зараз гарні лікарі, гарна апаратура, треба лише діяти».

Про те, як Стефанії жилося після перенесеної у 5-місячному віці операції жінка розповідає, що в неї було практично звичайне життя. Навіть ходила у шкільні походи. Їй були заборонені лише сильні навантаження. А взагалі вона вважає, що треба відчувати себе здоровою і вірити у краще, і тоді все буде добре. Стефанія переконана, що обов’язково потрібно робити добро, адже воно завжди повертається. До речі, Стефанія теж бере участь у благодійному проєкті "Твоя мрія": підтримала ініціативу і своїм внеском. Прикметно, що Руслан Сенічкін порівняв благодійний подарунок — маленьку червону машинку — з одним великим серцем всіх українців.

твоя мрія

Головний лікар Національного інституту серцево-судинної хіріргії імені Амосова Сергій Сіромаха розповідає:

«На рік до нас за консультацію звертається чимала кількість вагітних. Завдяки обладнанню від «Твоя мрія» ми зможемо рятувати тисячі життів».

твоя мрія

Завдяки «Твоїй мрії» у палатах відділення акушерської гінекології вже є два німецькі реанімаційні бокси Lifetherm для новонароджених. Саме у такому боксі доньку нашої героїні Стефанії перевезли до реанімації. Ці два бокси, а також медичні тумби придбали за перший зібраний мільйон у благодійній ініціативі "Твоя мрія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший мільйон гривень у благодійній справі «Твоя Мрія» зібрано: допомагай і маєш шанс виграти разом з «Твій день» на 1+1

«Твоя мрія» вже перетнула відмітку у 2 млн гривень. Рухаємося до трьох мільйонів і більше. На другий мільйон придбали та передали в Інститут СРАР-апарат, аби мами і новонароджені могли дихати на повні легені. З цим апаратом матуся після тяжкої операції на серці та малюк, який народився з недостатньою вагою, зможуть дихати самостійно. Вентиляція легень часто показана пацієнтам із серцевими патологіями, бо вони дуже вразливі до легеневих ускладнень, особливо через COVID. Також за другий зібраний мільйон придбали та передали у відділення акушерскої кардіології хірургічний аспіратор для безпечних операцій та реанімації, білірубінометр та лампу для фототерапії новонароджених.

твоя мріяНа фото СРАР-апарат

Маленька червона машинка – головний благодійний подарунок проєкту «Твоя мрія». А кожен внесок – це ще один удар серця. Благодійна ініціатива триватиме до 15 грудня. Всі охочі можуть зробити внесок від двохсот гривень на сайті mriya.1plus1.com та отримати шанс виграти головний подарунок.

Твоя мрія

Детально з умовами участі у благодійній ініціативі «Твоя мрія» можна ознайомитися в цьому відео: