Негода в світі та в столиці: міста заливає вода (прогноз погоди на тиждень)

Прогноз погоди в Україні на цей тиждень: грози
Pexels/Brianna Martinez

Київ накрила потужна гроза: чого очікувати далі? Яка буде погода в інших регіонах країни?

Поділитися:

Сьогодні, 19 липня, в Києві така злива, яку мешканці столиці не бачили все літо. Все почалося раптово: за годину на небі не було ані хмаринки. Зараз небо виглядає сумним, ніби вже вечір. Та чи очікувати такої непогоди іншим регіонам України студія денного шоу "Твій день" дізналася від синоптика Наталі Диденко:

Ми з вами зустрілися в дуже влучний час, адже зараз вже спека починає відступати. Ми вже перебуваємо в зоні холодного атмосферного фронту, в Житомирщині та Київщині вже йдуть дощі. Одразу хочу попередити: вас чекають погодні контрасти. Перед фронтом — 30-35 градусів, а за фронтом — 23-24 градуси. Радійте дощу, проте візьміть до уваги, що під час проходження цього атмосферного фронту можуть бути грози, сильні зливи, град та шквалисте посилення вітру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко вчить готувати, як у ресторані: кабачки з соусом тартар у паніровці та риба з... кавуном

Погода на наступний тиждень в західних, східних, північних, південних та центральних областях України за словами синоптика:

Завтра вже спека на заході, півночі та багатьох центральних областях відступить (десь 24-29 градусів), а от на сході та в південній частині України спека відступить аж 22 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Нагадаємо, що нещодавно ще гіршу зливу можна було спостерігати в Європі, а особливо в її західній частині. В Німеччині затопило федеральні землі Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Студія шоу "Твій день" зв'язалася з українкою, що проживає в Кельні, неподалік від епіцентру зливи — Кариною Гороховською:

Ситуація ще досить напружена. Вода вже пішла, проте люди оговтуються від стихії. В сумі загиблих 180 людей, зростає кількість зниклих безвісти. Від синоптиків ми чуємо, що більше опадів не буде, загрози повторення нема, проте стихія перемістилася до Саксонії та Баварії. У четвер, коли й відбувались зливи, деякі лінії громадського транспорту в Кельні не працювали, бо у тунелях була вода. Також були обмеження щодо подорожей потягами. Як зараз пишуть звіти, в цих регіонах близько 600 кілометрів залізниці пошкоджено, 80 станцій та вокзалів зруйновано.

Дізнатись детальніший прогноз погоди та про ситуацію в Західній Європі можете з цих відео: