«Для мене Чернігів – це острівець дитинства, який зараз зґвалтували», – ONUKA розповіла «ЖВЛ» про свої почуття під час війни

ONUKA розповіла «ЖВЛ», чому залишилася в Україні під час війни та що планує зробити після нашої перемоги
ФОТО: Instagram/onukaofficial

Фронтвумен гурту ONUKA Ната Жижченко дала ексклюзивне інтерв'ю "ЖВЛ", в якому розповіла, як живе під час війни та що планує зробити після нашої перемоги.

Поділитися:

ONUKA поділилася з глядачами "ЖВЛ", чого найбільше прагне після війни, як живе зараз, чому не поїхала за кордон та коли збирається переїхати жити до рідного Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відчуваю себе зараз термінатором, який після виступу розпадається на мільйони шматків", — Джамала розповіла, як тяжко їй зараз даються виступи та розлука з родиною (ексклюзив "ЖВЛ")

Ната Жижченко згадує, що для неї, як і для кожного українця, життя докорінно змінилося 24 лютого, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вона каже, що тоді для неї, як і для мільйонів наших співвітчзників, "припинили існувати родичі в росії", які своїм мовчанням чи навіть відкрито підтримують загарбницьку злочинну політику своєї держави. 

ОнукаФОТО: Instagram/zhvl_official

Артистка зізнається, що на деякий час виїжджала з сином Сашком до Трускавця, як сама оцінює ситуацію, "піддалася паніці". Але зрештою уже 20 березня була у рідній оселі під Києвом. Про це своє рішення вона розповідає:

"Коли я з малим і з собакою повернулася додому, це було найкрутіше моє рішення. За кордон я не хотіла і взагалі не розглядала цей варіант. Вдома є укриття, а ще є апаратура, інструменти, я можу щось робити".

Днями ONUKA навіть змогла виступити з оркестом Naoni на київському залізничному вокзалі для підняття духу людей. Артистка грала на улюбленій сопілці, яку, зізнається, навіть поклала собі до тривожної валізки, настільки важливим для неї є цей інструмент. Дивіться цей виступ на столичному вокзалі:

Про цей свій перший виступ після початку війни Ната каже:

"Це щастя, що можна з музикантами зустрітися, зіграти".

ОнукаФОТО: Instagram/onukaofficial

Ще одна надзвичайно важлива і болюча для Нати тема – обстріли її рідного Чернігова, які російські війська проводять з першого дня війни, завдаючи місту величезних руйнувань. З болем в серці Жижченко говорить:

"Для мене Чернігів – це острівець дитинства, який зараз зґвалтували. Але я вірю в те, що все, окрім людей, можна відродити, і дух Чернігова зберігся, тому що храми поки збереглися".

У Чернігові є будинок дідуся і бабусі Нати, побудований у 1904 році. Минулого року ONUKA його реставрувала. Після обстрілів цей дім постраждава, в ньому хвилею повибивало вікна, але сама будівля, на щастя, вціліла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я тримаю удар разом зі своїм народом», – акторка Ірма Вітовська ексклюзивно для «ЖВЛ» розповіла про свою волонтерську діяльність під час війни та свої істинні цінності

Що ж Ната Жижченко прагне зробити після перемоги? У "ЖВЛ" артистка розказує, що хоче зробити 3 речі:

►Дати виступ у зоні відчудження біля Чорнобильської АЕС, в якій побували окупанти.

►Підготувати концерт з оркестром.

►Одразу, як буде змога, переїхати жити до рідного Чернігова.

А загалом про свій стан зараз Ната розповідає:

"Як ніколи хочеться жити, хоча в мирний час були моменти, що цього не хотілося".

Детальніше про життя ONUKA під час війни дивіться у відео "ЖВЛ":