Даша Астаф’єва у «Сніданку. Онлайн» розповіла про «картопляні війська» — як щодня готує їжу для захисників України

Даша Астаф’єва у «Сніданку. Онлайн» розповіла про «картопляні війська» — як щодня готує їжу для захисників України

Українська співачка та модель із світовим ім’ям розповіла, як щодня до пізньої ночі допомагає на «польовій» кухні.

Поділитися:

"Я вважаю, що кожен з нас сам вибирає, яку війну він буде вести, як це запам’ятає", — такими словами розпочалося включення Даші Астаф'євої у "Сніданку. Онлайн" сьогодні, 19 березня. Коли росія розпочала відкриту повномасштабну війну, 36-річна знаменита співачка модель вирішила не виїзджати з Києва та щодня проводить на одній із кухонь столиці, де готують їжу військовим та теробороні. У розмові з ведучими Даша розповіла, як організований її день та де під час війни перебувають її рідні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ «Сніданку з 1+1» колишня кореспондентка ТСН Юлія Панкова розповіла свою історію втечі з окупованого Гостомеля

За словами Даші, кожний ранок у неї починається з вигулу домашніх улюбленців.

"Це моя улюблена частина дня, адже це можливість послухати книгу, поговорити з рідними, бо потім я буду дуже зайнята. Об 11 за мною заїжджають волонтери і ми їдемо до волонтерського центру, де дотемна допомагаємо, чим можемо. Я, наприклад, відповідаю за чистку картоплі".

астаф'єва

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕксклюзивно в «Сніданок.Онлайн» музикант-віртуоз Євген Хмара розповів, як з родиною святкував 5-річчя свого сина у підвалі

Валентина Хамайко поцікавилася, чи є у армійської кухні своя специфіка — які саме страви готують щодня.

"Ми всі розуміємо, як хлопці мерзнуть, тому ми завжди готуємо перші страви і наразі в пошуці підходящого посуду, щоб їжа доїжджала гарячою до всіх пунктів призначення. Ми готуємо супи, борщі, картоплю з м’ясом, а вчора навіть вареники. У нас дуже гарна команда, всі дуже підтримують один одного. І у кожного є свої історії: у когось батьки не на зв*язку, у когось рідні загубилися….Але ця спільна праця допомагає триматись. Мені дуже багато військових надсилають фотографії з цими пайочками, бо ми їх підписуємо словами підтримки та побажаннями перемоги", — розповідає Даша.

астаф'єва

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПерший гість з початку війни наживо у студії "Сніданок. Онлайн": зірка тенісу Олександр Долгополов повернувся, щоб захищати Київ

Астаф'єва зізналася, що вирішила залишитися в Києві свідомо:

"Є люди, яким зручніше поїхати, є люди, яким краще воювати в телефоні. Я для себе зрозуміла, що для мене кращий шлях заспокоїтися та підтримати хлопців, які нас захищають і завдяки яким наша країна ще існує. [Таким чином] Для мене єдиний шлях – бути ближче до людей, які роблять гарні справи, не маючи змоги брати у руки зброю. Я вважаю, що роблячи такі маленькі справи, ми теж наповнюємо світ своїм теплом. Я жартую про «картопляні війська», але це насправді теж військо". 

астаф'єва

Олександр Попов запитав у зірки, де наразі перебуває її родина:

"Вся моя родина в столиці. Так сталося, що навіть моя бабуся, яка більше місяця тому приїхала в лікарню, лишилася тут. Я дуже рада, що ми всі разом і всі одноголосно вирішили лишитися тут. Ті, хто поїхав, теж нас дуже підтримують. Мій брат Євген теж волонтерить: зранку до ночі їздить та допомагає тим, хто потребує. Мама моя пече хліб, бабуся телефонує та розповідає новини".

Астаф'єва

Людмила Барбір запитала, чи спілкується Даша зі знайомими росіянами, до яких вона зверталася в перші дні:

"Я спілкуюся з багатьма, але, на жаль, якщо у перші дні вони підтримували, телефонували, говорили, що це «скоро скінчиться», що «світ не дасть цьому продовження», то тепер вони дуже налякані, їхні повідомлення все коротші, вони навіть не відповідають. Якби не казали, що ми братські народи, але у нашій країні кожен з нас може висловити свою думку, ми знаємо, де наш президент на відміну від російського, який вдається до фотошопу, щоб показати себе… І вони всі такі приторможені, що навіть в це вірять. Проте кожна людина, яка розуміє сучасні технології, може це легко відрізнити. З деякими я перестала спілкуватись, бо розумію, що ці люди просто не в собі. У них, наче зараження одного організму. Є одиниці, які намагаються якось боротися, але ураження там в росії тотальне".

астаф'єва

Насамкінець Даша всім подякувала, хто виходить в ці часи на роботу:

"Я бажаю вам сил і мирного неба! Слава Україні!".

Дивіться "Сніданок. Онлайн" щодня з 10:00 до 13:00 на офіційній сторінці у YouTube та в ефірі телеканалу ТЕТ. 

Новини по темі