Марічка Падалко розповіла «ЖВЛ», як з чоловіком готувалися до війни та заздалегідь вивезли дітей

Ведуча 1+1 Марічка Падалко в інтерв'ю «ЖВЛ» розповіла про те, як готувалася з чоловіком до війни та як їхня сім’я живе зараз
Instagram/marichkapadalko

Марічка Падалко дала інтерв'ю "ЖВЛ", в якому розповіла, як її сім'я живе зараз, в умовах війни.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Марічка Падалко розповіла "ЖВЛ", як вона з чоловіком Єгором Соболєвим жила в очікуванні війни, яким чином подбали про безпеку дітей та як кожен з них наразі веде боротьбу за нашу перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розплакалась у прямому ефірі: що викликало сльози ведучої (відео)

Про життя до війни та в перші дні війни Марічка згадує:

"Відчуття, що війна наближається, почалося з понеділка 21 лютого. Мій чоловік був дуже впевнений, що війна буде, тому долучився до тероборони не з початком війни, а ще минулого року, влітку, почав активне тренування, був на 2-тижневих зборах, підписав конракт".

Падалко Соболєв

Марічка Падалко згадує, що сама вона не хотіла вірити у можливість війни і через це постійно і сильно сварилася з чоловіком. Адже він від неї вимагав план, як вона буде діяти, якщо війна все ж почнеться, а ще хотів, щоб вона взяла на себе повну відповідальність за дітей, адже сам збирався до війська. У Марічки та Єгора 3-є дітей: 15 річний Михайло, 13-річна Марія та 11-річна Катерина. Падалко розказує:

"Ми сперечалися про гендерні ролі. Я питала, чому твоє завдання як захисника є важливішим, ніж моя роль бійця інформаційного фронту?"

Падалко діти

Ведуча згадує, що сімейна дискусія про необхідність вивозу дітей у безпечне місце досягла апогею 23 лютого, коли у неї якраз був ефірний тиждень. Після відмови Марічки поїхати вже зараз, а не чекати до кінця робочого тижня, Єгор Соболєв сам відвіз дітей на Львівщину і тимчасово залишив їх самих в готелі, з умовою, що за декілька днів Марічка та її батьки приїдуть туди. Падалко говорить:

"Єгор виїхав з Києва з дітьми у бік Львівської області 23 лютого о 9 годині вечора. О 2:30 він написав, що вони доїхали, і я трохи поспала. А потім послухала звернення путіна в прямому ефірі, одразу почула вибухи, і швидко поїхала на роботу. З Єгоро Гордєєвим ми вийшли в ефір без жодного плану, суфлера чи сюжетів і оголосили, що почалася війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко дала інтерв’ю CNN: «Я була людиною, яка оголосила, що почалася війна, я повинна бути людиною, яка повідомить, що вона закінчилася»

Є дуже важлива річ, на якій Марічка Падалко акцентує увагу:

"Я була страшенно вдячна чоловіку, що на той момент діти були не в Києві, що у мене в той ранок не було важкого вибору між ними і роботою. Я дуже рада, що змогла виконати свій обов'язок, з пофесійної точки зору це був найважливіший ранок в моєму житті".

Падалко

Є ще одне, за що Марічка дуже вдячна чоловіку – незадовго до війни, у грудні 2021 року, їхня родина придбала невелику квартиру у місті Жовква за 30 км від польського кордону. Про цю подію Марічка каже:

"У Єгора виникла ідея фікс, що нам треба купити невелику квартиру на заході України, куди ми зможемо вивезти дітей. Притому, що в Києві ми живемо 5-ро в 2-кімнатній квартирі. Ми зняли всі свої заощадження для цього".

Марічка згадує, наскільки спочатку була проти і не вірила в необхідність таких дій, але зараз дуже щаслива, що послухала чоловіка. Саме там наразі перебувають їхні діти з батьками Марічки.

Згадала в інтерв'ю "ЖВЛ" Марічка Падалко і про перший свій нервовий зрив після початку війни. Це сталося 26 лютого, коли і в неї, і в її чоловіка був день народження. Вона була в дорозі до дітей, і під час зупинки в готелі втікла їхня кішка. Марічка Падалко розповідає:

"У мене стався нервовий зрив, я була майже непритомна, мені довелося викликати швидку. Це була 3-тя доба, коли я не спала, не їла, довго їхала, це була остання крапля".

Ведуча каже, що розуміла, наскільки важливою є ця кішка для її дітей як символ їхнього дому, тому залишалася в готелі майже 2 доби, поки кішка таки не знайшлася.

Падалко кішка

Про дітей, які 2 місяці перебувають без обох батьків, Падалко зазначає:

"Перший місяць вони дуже сумували, а зараз почали більше соціалізуватися і знаходити, чим можуть займатися. Коли у мене є хоча б 1 вільний день, намагаюся до них поїхати, вони цього дуже потребують: обійняти, побути з ними, чимось допомогти. Кожна дитина потребує провести час з мамою окремо. Єгор за цей час зміг лише 1 раз навідати дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливе відео: Марічка Падалко показала, як діти зустріли чоловіка після повернення із звільненого Ірпеня

Згадали в інтерв'ю і про батьків Єгора Соболєва, які є громадянами росії та проживають в рф. Марічка Падалко з болем розповідає:

"Спочатку його батьки переживали. Але потім Єгор зрозумів, що це є суто переживання за нього, але жодного засудження того, що росія тут робить. Тож сказав їм більш йому не писати. А після того, як побачив, що було в Ірпені, написав їм та їхній країні прокляття і сказав, що поновлення стосунків можливе тільки через дуже сильне їхнє особисте каяття як громадян росії".

Падалко Соболєв

Після перемоги Марічка Падалко мріє побачити великий, красивий парад на честь України. І каже:

«Наш день перемоги буде омитий кров’ю, але нам треба навчитися в цій жалобі пам’ятати про наш успіх».

Повне інтерв'ю Марічки Падалко для "ЖВЛ" дивіться у відео:

ФОТО: Instagram/marichkapadalko