Французи ставляться до їжі, як до релігії. Вони звикли насолоджуватися стравами без поспіху, дискутувати щодо кращих рецептів і відстоювати власні правила поєднання інгредієнтів.

Французькі сніданки смачні, поживні та корисні. Приготування вишуканих страв не вимагає багато часу, але гарантовано подарує максимум задоволення.

ТЕРРІН

Страва з овочів, м'яса або риби, яку подають у вигляді тонких скибочок – хлібців. Французи кажуть, що люди, які навчилися смачно готувати террін, опанували справжнє кулінарне мистецтво.

ІНГРЕДІЄНТИ

Індичка – 700 г.

Кисломолочний сир – 200 г.

Яєчний білок – 4 шт.

Яйце – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Горошок – 100 г.

Перець солодкий – 1 шт.

Спеції за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Перемолоти м'ясо на фарш. Викласти у миску.

2. У блендері збити цибулю та сир. Додати до фаршу.

3. Додати збиті білки, два жовтки та спеції.

4. Порізати перець. Додати до фаршу.

5. Додати горошок. Перемішати до однорідної суміші.

6. Форму для запікання змастити вершковим маслом.

7. Викласти у форму для запікання фарш.

Фарш викладайте ретельно, щоб він був щільний, без повітря всередині, – каже Руслан Сенічкін.

8. Запікати при температурі 170 градусів 40 хв.

КРУАСАНИ З ШОКОЛАДОМ І АПЕЛЬСИНОМ

Вперше круасан приготували в Австрії, проте французькі пекарі вдосконалили його рецептуру. Сьогодні ця булочка з листкового тіста – найпопулярніший сніданок у Франції.

ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто листкове дріжджове – 900 гр.

Шоколад – 100 гр.

Апельсин – 1 шт.

Яйце куряче – 1 шт.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Розкласти тісто на стіл.

2. Кожен шар тіста розрізати вздовж на дві частини, а кожну частину – на подовжені трикутники.

3. Апельсин помити. Зрізати цедру апельсина та нарізати на тонкі смужки.

4. Подрібнити шоколад.

5. На трикутники з тіста біля основи покласти шматок шоколаду, зверху покласти кілька смужок апельсинової цедри.

6. Розігріти духовку до температури 200 градусів.

7. Згорнути тісто рулетиком у формі круасана. Перекласти на деко.

8. Збити яйце і змастити ним поверхню круасанів.

9. Запікати при температурі 170 градусів 20-25 хв.

ОМЛЕТ ПО-ФРАНЦУЗЬКИ З НАЧИНКОЮ

У Франції омлет часто готують без молока. Дієтичний і смачний сніданок полюбляють, як стрункі жінки, так і мужні чоловіки. Для начинки можна обирати овочі, свіжу зелень, молочні або м'ясні продукти.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 3 шт.

Сосиски – 2 шт.

Сир – 100 г.

Помідор – 1 шт.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Збити яйця, посолити.

2. Розігріти пательню. Вилити яєчну суміш.

3. Порізати на смужки сосиски, сир і помідор.

4. Викласти сосиски, сир і помідор на омлет.

5. Загорнути начинку в омлет (у вигляді конвертика). Обсмажити з двох боків.

ЯЙЦЯ БРУЙЄ

Альтернатива омлету – перемішана яєчня, яку готують на пару. Рецепт надзвичайно простий, а страва має особливий смак.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 10 шт.

Вершкове масло – 80 г.

Цибуля, петрушка і кріп за смаком.

Спеції за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Порізати зелену цибулю, петрушку і кріп.

2. У миску розбити яйця, додати масло кімнатної температури.

3. Додати зелень. Перемішати.

4. Поставити на парову баню. Помішувати яєчну суміш, поки вона не загусне.

5. Подавати з тостами та свіжими овочами.

КРОК-МЕСЬЄ З ГРУШЕЮ

Найвідоміший французький гарячий бутерброд. Традиційно у Франції його готують із вітчиною та сиром. Проте Руслан Сенічкін запропонував особливий рецепт – бутерброд з сіллю та фруктами.

ІНГРЕДІЄНТИ

Хліб – 200 г.

Вершкове масло – 20 г.

Горіхова паста – 20 г.

Груша – 1шт.

Дрібка солі.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Намастити один тост маслом.

2. Інший тост намастити горіховою пастою. Посолити.

3. Порізати грушу тонкими скибочками. Викласти на хліб.

4. Скласти бутерброд. Підсмажити з двох боків.