8 місць, які зачаровують у Києві

8 місць, які потрібно побачити в Києві
@tanya.gubenko

Де варто побувати в столиці України.

Поділитися:

У Києві є безліч місць, які зроблять ваше перебування тут особливим. І ось деякі з них...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 захопливих місць, які треба побачити в Ужгороді

Пейзажна алея

Ця мальовнича алея – одне з найулюбленіших прогулянкових місць киян. Вона розташована на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської. Орієнтиром вам може слугувати Національний історичний музей, до якого також радимо завітати. До того ж особливо популярними стали тутешні цікаві скульптури авторства Костянтина Скретуцького, поруч із якими люблять фотографуватися і дорослі, і діти.

 

Публикация от Киев (@go.kyiv)

Маріїнський парк

Один із найгарніших парків Києва. Місце безтурботних прогулянок, романтичних побачень та незабутніх фото на тлі Дніпра. Купуйте морозиво – та насолоджуйтеся відпочинком, споглядаючи на гарні «пейзажі» міста.

А ще саме тут побачите президентську резиденцію Маріїнський палац. Будівля вражає своєю архітектурою, витриманою у стилі бароко та ренесансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Чернівців, які зачаровують красою


Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник

Найбільший музейний комплекс України, до якого входять підземні комплекси, храми, пам’ятки архітектури XI–XIX ст. і музеї. Тож, повірте, тут є, на що подивитися!

До речі, Києво-Печерська лавра, що розташована на його території, внесена до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Харкові


Андріївський узвіз та Воздвиженка

Андріївський узвіз – давня, особлива вулиця Києва. І це не лише місце збору художників і майстрів, які продають тут свої роботи. Гуляючи узвозом, варто побувати в Андріївській церкві – перлині бароко, будинку-музеї Михайла Булгакова, Музеї Однієї вулиці. А прихильники театрального мистецтва можуть завітати до театру Колесо та театру на Подолі.

Паралельно Андріївському узвозу розміщена Воздвиженка – жилий мікрорайон, де також люблять гуляти кияни.


Контрактова та Поштова площі

Щастя, що вул. Сагайдачного тепер пішохідна, тож ніщо не відволікатиме вас від відпочинку. Тут слухають вуличних музикантів, смакують у рестораціях та кав’ярнях та, звісно, насолоджуються гарною архітектурою. На Котрактовій площі «кружляють» на великому колесі оберту та відпочивають у скверах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові

Будучи у цьому куточку Києва, знайдіть Церкву Святителя Миколи – це унікальний для України храм, побудований на воді. Тут зберігається 200-річна ікона святого Миколая.

Звідси, можете звернути на вже згадуваний Андріївський узвіз, або ж піти до Набережної.

Пішохідний міст та Труханів острів

Від Поштової площі недалеко й до Труханового острова. Це популярне місце пляжного відпочинку, на яке можна потрапити через
429-метровий пішохідний міст. До речі, з мосту відкривається чудовий вид на Київ.


Михайлівський золотоверхий монастир

Надзвичайно гарний Михайлівський собор споруджений у 1108–1113 роках. Він був одним із найбільших монастирів стародавнього Києва. Скористайтеся можливістю опинитися поруч із «частинкою неба» — саме його колір увібрав у себе цей монастир.

Особливу увагу варто звернути на мистецьке оздоблення споруди. Наприклад, одним із найважливіших елементів ансамблю Михайлівського є дзвіниця, виконана у стилі українського бароко.

 

Публикация от Lena (@olenka_senka)

Мистецький арсенал

Важливе місце на  культурній мапі Києва, де проходять виставки, книжкові ярмарки та концерти. Наразі на його літньому майданчику відбуваються кінопокази просто неба та джазові концерти. Як зазначають в Арсеналі: «Для тих, хто залишається на літо у великому місті, це нагадування про можливість живого спілкування поза офісом та соціальними мережами – разом із друзями, з літературою, кіно та хорошою музикою, у час, коли заходить сонце і спадає спека».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Одеси, які запам'ятаються вам на все життя