Як заморозити кабачки на зиму: 5 способів

Як правильно заморозити кабачки на зиму

Якщо ви не знаєте, що робити з рясним урожаєм кабачків: набридло готувати оладки, рулетики чи рагу, то варто заморозити ці овочі на зиму.

Поділитися:

У самому розпалі сезон кабачків, прийшов час подумати про заготовки на зиму. Заморожені кабачки можна буде додавати взимку до рагу чи супу. Крім того, кабачки дуже люблять використовувати для першого прикорму немовлят.

Як правильно заморозити кабачки

1. Спочатку кабачки потрібно вимити, витерти насухо та нарізати кубиками. У такій формі їх зручно буде додавати у супи та овочеві страви. Потім необхідно скласти підготовлені до заморозки овочі у маленькі пакетики, поділивши їх на порції. Щільно зав'язати пакети та відправити у морозильну камеру.

2. Якщо ж ви полюбляєте смажені кабачки або запіканки з кабачків, то вам треба нарізати овочі у вигляді кружечків. Перед тим, як заморозити кабачки на зиму, розкладіть кружечки у один шар на дошці, покритій поліетиленової плівкою. Так кабачки не поламаються та не злипнуться у морозильній камері. Спочатку відправте дошку з овочами на промерзання у морозильну камеру. Після цього овочі слід перекласти у контейнери чи пакети та поставити на заморозку до зимового періоду.

3. Заморожувати можна і вже посмажені кабачки. Для цього потрібно тонко порізати овочі та обсмажити. Потім покласти в пакети та покласти у морозильну камеру.

4. Один з варіантів заморозки кабачків – зробити напівфабрикат для оладок з кабачків. Для цього натріть кабачки разом з морквою, дайте стекти зайвій воді та поставте на заморозку.

5. Заморозити можна і пюре з кабачків. Для цього підготовлені кабачки ріжуть кубиками, опускають в окріп та варять майже до готовності. Потім кабачки викидають у друшляк для стікання води, подрібнюють за допомогою блендера у однорідну суміш. Таке пюре розкладають у невеликі пластикові контейнери (на один раз), закривають кришками або плівкою і ставлять в морозильну камеру.

Тим, хто не любить смак кабачків, рекомендують кружечки кабачків спочатку бланшувати у кип'ятку близько трьох хвилин, а потім викласти на рушник, дати охолонути, а тоді – у морозильну камеру.

Чи можна заморозити кабачки з іншими овочами, наприклад, з баклажанами? Якість заморозки овочів разом може відобразитись на їхньому смаку, тому про такі експерименти можна задуматись лише у разі подальшого поєднання цих овочів у вигляді пюре, супів чи рагу.

Як правильно розморозити кабачки

Найчастіше заморожені кабачки перед приготуванням страв не розморожують. Обсмажені кабачки вже практично готові до вживання. Їх можна підігріти у мікрохвильовці.

Якщо потрібно кабачки розморозити, тпоставте їх у холодильник або в приміщення з кімнатною температурою. Усю рідину, що виділилась – злийте. Пюре розморожують так само.

Кабачки, порізані кружечками, дістають з морозильної камери, злегка розморожують, обвалюють у борошні або опускають в кляр та обсмажують.

Скільки можуть зберігатися заморожені кабачки

Кабачки можуть зберігатись у морозильній камері один рік! Однак, для такого ефекту потрібно заморожені шматочки помістити у пакет з застібкою та випустити з нього повітря.

Новини по темі