В Україні продовжили адаптивний карантин: як довго ще триватимуть обмеження у зв'язку з пандемією

В Україні продовжили адаптивний карантин: названі терміни
Pixabay/geralt

Уряд продовжує адаптивний карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Поділитися:

Адаптивний карантин в Україні у зв'язку з пандемією коронавірусу буде продовжено до 31 березня 2022 року. Рішення було ухвалено сьогодні, 15 грудня, на засіданні уряду.

За правилами адаптивного карантину Україну розділили на зони. На даний час у червоній зоні лишаються Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська та Чернігівська області. У жовтій зоні знаходяться Київ, Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська та Чернівецька області. В оранжевій зоні – Донецька, Закарпатська та Одеська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволили додаткову і бустерну вакцинацію від коронавірусу: в чому різниця, кому рекомендовано

Наразі світом шириться новий мутований штам коронавірусу OMICRON. Він вперше був зафіксований у Південній Африці, а зараз вже його випадки є і в Європі, і в США, і в Австралії. ВООЗ наголошує, що OMICRON набагато заразніший, ніж інші штами, та призводить до гірших наслідків для здоров’я людини. Симптоми OMICRON дещо відрізняються від симптомів інших штамів коронавірусу. 

Нагадаємо, з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину: обмеження посилили для невакцинованих громадян. Фактично з 6 грудня для жовтої карантинної зони стали актуальними всі ті обмеження, які раніше запроваджувалися в червоних зонах. Раніше головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін пояснив, чому, незважаючи на покращення епідеміологічної ситуації в нашій державі, з 6 грудня посилили карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій пояснили міністри цифрової трансформації та економіки

У жовтій зоні для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання. Окрім того, був зменшений термін дії "жовтого" COVID-сертифіката. Раніше він був чинним 120 днів, а з 6 грудня термін дії становить всього 30 днів. 

Адаптивний карантин діє в Україні з травня 2020 року.

Бустерна доза: коли і кому потрібно знову вакцинуватися, дивіться

Новини по темі