Французька кухня  вважається однією з найвишуканіших в світі. Проте необов'язково бути професійним шеф-кухарем, щоб смачно готувати страви високої кулінарної школи.

У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився рецептом класичного французького пирога з овочами і рибою, який можна легко приготувати в домашніх умовах.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Цибуля шалот - 40 г

Цибуля шніт – 40 г

Риба барабуля - 5 шт.

Спаржа - 100 г

Оливки - 10 шт.

Каперси - 30 г

Помідори чері - 5 шт.

Біле вино - 2 ст. л.

Дріжджове тісто - 400 г

Часник – 2 зубчики

Рослинна олія

Зелень і спеції за смаком.

Читайте також: Яку олію краще вживати та чи впливає ціна на її корисні властивості.

ПРИГОТУВАННЯ

1.     Поставити пательню на вогонь, налити туди трохи рослинної олії.

2.     Нарізати цибулю шалот та шніт кільцями, вкинути на розігріту пательню.

Читайте також: Як обирати безпечну та якісну рибу.

3.     Спаржу нарізати дрібними шматками. Додати її до цибулі.

Головна особливість цієї страви – те, що вона може довго зберігатися, - зауважує Руслан Сенічкін.

4.     Оливки порізати навпіл і вкинути до гарячої пательні. Туди ж додати каперси.

Якщо додавати оливки до галети, начинка вийде дуже яскравою, - каже телекулінар.

5.     Додати спеції за смаком.

Не варто перетримувати усі інгредієнти на пательні, інакше начинка втратить корисні властивості і колір, - говорить Руслан Сенічкін.

6.     Зубчики часнику нарізати дрібно і вкинути до смажених овочів

Читайте також: Рецепт тушкованого м’яса з овочами та грушами.

7.     Помідори чері, розрізати навпіл. Вкинути до пательні.  

8.     У кінці смажену начинку полити білим вином. Після цього тушкувати ще 1-2 хв. та вимкнути.

9.     Пергамент постелити на деко. Дріжджове тісто розкатати та викласти на пергамент.

10.   Посередині тіста насипати начинку.

11.   Зверху додати шматочки риби без кісток.

12.   Пиріг загорнути по колу.

13.    Запікати в духовці при температурі 180 градусів впродовж 35 хв.

За 5 хв. До готовності, змастіть пиріг збитим яйцем, - зазначає телекулінар.

Не бійтеся експериментувати з начинкою. Вона може бути з м’яса, овочів або риби.

Нагадаємо, нещодавно телекулінар Руслан Сенічкін поділився рецептом смачних рулетиків з куркою