Заморожувати ягоди вишні можна з кісточками, а можна і без них. Варто розуміти, що вишня з кісточкою зберігає більше соку, а без зручніша для використання у випічці та десертах взимку.
1. Час між збиранням ягід і заморозкою має бути мінімальним. Для заморожування брати стиглі ягоди, бажано, без ушкоджень.
2. Перед заморожуванням вимити вишню у прохолодній воді та обсушити.
3. Краще заморозити ягоди на таці або у спеціальному піддоні, розклавши їх тонким шаром, а потім скласти по порціях у пакети.
4. Упакувати, краще в щільні пакети і підписати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишні у власному соці: рецепт на зиму для смачних десертів
1. Ягоди помити і обсушити: чим менше вологи буде на поверхні, тим менше ви вийде льоду.
2. Вийняти кісточки, злити весь сік, що утворився.
3. Ягоди насипати в контейнери для заморожування в один шар.
4. Коли ягоди заморозяться, пересипати їх у пакети для зберігання та підписати.
Ці правила цілком підійдуть як для заморозки овочів, так і ягід та фруктів.
Як заморозити овочі та фрукти, зберігши їх натуральні якості, дивіться поради Гліба Репіча
Loading...