Рецепт домашньої куті від Лідії Таран: "Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором"

Ведуча ТСН Лідія Таран поділилася власним рецептом куті на Різдво.

Сьогодні, 6 січня, Святвечір. Ведуча ТСН Лідія Таран розповіла, як приготувати традиційну різдвяну страву кутю за її домашнім рецептом. Вона підкреслила, що за основну кашу бере пшеницю та любить, коли все настоюється: 

Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутя на Різдво: як готують головну страву Святвечора у різних регіонах України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальна багата кутя на Різдво: рецепти куті з булгура та перловки

Отже, для куті за рецептом Лідії Таран нам знадобиться:

  1. Пшениця. Миска на фотографії Лідії вийшла з однієї склянки. Якщо замочене зерно ніч простоїть, вариться швидко.
  2. Родзинки, курага тощо — по жменьці. Можна теж замочити.
  3. Мак. Його треба залити окропом десь на годинку, потім потовкти, щоб пустив молоко.
  4. Горіхи волоські й мигдаль. Як розповіла Таран: "Люди кладуть і кедрові й кеш'ю, але я старовір. Я теж змолола блендером, але можна і просто покришити".
  5. Цедра лимона чи апельсина, якщо любите.
  6. Мед, якщо нема алергії. Головне не передати меду, бо сухофрукти — це вже солодко.
  7. Узвар! Тут Лідія Таран "теж старовір", адже її бабуся заливала узваром щедро, тому і вона так зробила.

Новорічний "Щедрик" у прямому ефірі "Сніданку з 1+1":

Loading...

 

Більше новин