Рецепт домашньої куті від Лідії Таран: "Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором"
Ведуча ТСН Лідія Таран поділилася власним рецептом куті на Різдво.
Сьогодні, 6 січня, Святвечір. Ведуча ТСН Лідія Таран розповіла, як приготувати традиційну різдвяну страву кутю за її домашнім рецептом. Вона підкреслила, що за основну кашу бере пшеницю та любить, коли все настоюється:
Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутя на Різдво: як готують головну страву Святвечора у різних регіонах України
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальна багата кутя на Різдво: рецепти куті з булгура та перловки
Отже, для куті за рецептом Лідії Таран нам знадобиться:
- Пшениця. Миска на фотографії Лідії вийшла з однієї склянки. Якщо замочене зерно ніч простоїть, вариться швидко.
- Родзинки, курага тощо — по жменьці. Можна теж замочити.
- Мак. Його треба залити окропом десь на годинку, потім потовкти, щоб пустив молоко.
- Горіхи волоські й мигдаль. Як розповіла Таран: "Люди кладуть і кедрові й кеш'ю, але я старовір. Я теж змолола блендером, але можна і просто покришити".
- Цедра лимона чи апельсина, якщо любите.
- Мед, якщо нема алергії. Головне не передати меду, бо сухофрукти — це вже солодко.
- Узвар! Тут Лідія Таран "теж старовір", адже її бабуся заливала узваром щедро, тому і вона так зробила.
Новорічний "Щедрик" у прямому ефірі "Сніданку з 1+1":
Новини по темі
Класика української кухні: як приготувати найсмачніші вареники з грибами
Хіт зимового сезону: як приготувати смачний безалкогольний глінтвейн вдома
Капусняк від Євгена Клопотенка: рецепт вишуканого і ситного супу з вуджениною
Гелловінська піца з привидами: рецепт оригінальної страви від Руслана Сенічкіна