Кулінарний блогер та експерт програми «Сніданок з 1+1» Едуард Насиров розповів, як приготувати смачну і просту приготуванні азіатську страву – рисову локшину з овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.
РИСОВА ЛОКШИНА З ОВОЧАМИ – ІНГРЕДІЄНТИ
Рисова локшина 300г
Болгарський перець 1шт
Морква 2шт
Часник 2 зубчика
Імбир шматочок
Зелень за смаком
Соєвий соус 2ст.л.
Кунжутна олія 2ст.л.
Рисовий оцет 1ст.л.
Чилі 1шт
Яйце 2шт
Сік лайма 1шт
Мед
ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ЛОКШИНИ
1. Дрібно наріжте перець чилі, зелену цибулю та кінзу.
2. Додайте дрібно натерту цедру лайма, невеличкий шматочок імбиру і декілька зубчиків часнику.
3. Видавіть сік половини лайму, влийте своєвий соус, рисовий оцет, мед та кунжутну олію.
4. Перемішайте суміш.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт домашнього майонезу з базиліком від Руслана Сенічкіна.
ЯК ПРИГОТУВАТИ РИСОВУ ЛОКШИНУ З ОВОЧАМИ
1. Збийте 2 яйця та вилийте суміш на пательню. Обсмажте яйця та перекладіть їх на тарілку.
Бажано використовувати пательню «вок» – це азіатська тонкостінна сковорідка з високими бортами, яка використовується для приготування овочів, локшини й будь-якої іншої азійської їжі. – розповідає Едуард Насиров.
2. Овочі, порізані товстою соломкою, обсмажте на розігрітій пательні.
Завдяки тонким стінкам пательні овочі обсмажаться швидко і залишаться хрусткими. – наголошує кулінар.
3. Тим часом зваріть рисову локшину.
Рисова локшина корисніша, ніж звичайна, бо не містить глютену. – підкреслив кулінарний блогер.
4. Додайте до овочів соус та порізані на квадратики яйця. Перемішайте.
5. Готову локшину викладіть на пательню до суміші з овочів та яєць. Перемішайте.
6. Викладіть локшину у глибокі тарілки.
Прикрашати таку локшину можна на свій смак: кунжутом чи зеленню.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати вітамінний салат для схуднення з кольрабі.