Рецепт пікантних мексиканських такос від Валентини Хамайко

Валентина Хамайко розповіла, як приготувати смачні напівзакриті сендвічі з тортильї.

Валентина Хамайко, ведуча ранкового шоу «Сніданок. Вихідний», розповіла, як приготувати такос – національну страву мексиканської кухні. 

Для приготування своїх страв мексиканці найчастіше використовують кукурудзяне борошно. З нього швидко та просто запікаються тортильї – кукурудзяні коржики для такос.

Тортильї використовують за основу тако, буріто, а також замість хліба до перших страв.

ТОРТИЛЬЯ (КУКУРУДЗЯНІ КОРЖИКИ): Інгредієнти 

Кукурудзяне борошно – 1 склянка

Пшеничне борошно – 1/2 склянки

Сіль – 1/2 ч.л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанський омлет з грибами та картоплею від Руслана Сенічкіна

Олія – 1 ст.л.

Вода – 120 мл.

НАЧИНКА ДЛЯ ТАКО: Інгредієнти

Куряче філе – 2 шт.

Зелень 

Перець болгарський – 4 шт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної сочевиці в томатному соусі

Сметана або грецький йогурт

Часник

ПРИГОТУВАННЯ ТАКО

Такос можна готувати з будь-якою начинкою (м’ясною чи овочевою). Валентина Хамайко пропонує приготувати такос з пряною курячою начинкою.

1. Зробіть надрізи на 2-х курячих грудках. Посипте їх сіллю. Одну грудку посипте чорним меленим перцем, а іншу натріть часником. 

2. Розріжте масло на маленькі шматочки і розкладіть рівномірно на грудки. Покладіть гілочки чебрецю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда Насирова

3. Загорніть кожну грудку окремо у фольгу та поставте випікатися у духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-30хв.

4. Попередньо помиті болгарські перці покладіть випікатися у духовку разом з куркою.

Періодично перці можна перевертати на іншу сторону, щоб вони рівномірно пропікалися. – порадила Валентина Хамайко.

5. Готове філе промокніть серветкою, щоб прибрати зайву олію, і наріжте тонкими слайсам.

6. Перець очистіть від шкірки і наріжте довгими смужками. Посоліть перець і збризніть лимонним соком.

7. У готові тортильї покладіть шматочки курки, перцю та зелень. Полийте соусом.

ПРИГОТУВАННЯ ТОРТИЛЬЇ

1. Кукурудзяне борошно змішайте з пшеничним борошном, сіллю та олією.

2. Постійно збиваючи тісто, вливайте воду невеликими частинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт печива з горіхово-білковим кремом від Валентини Хамайко

3.  Залиште тісто відпочивати у мисці, накритій харчовою плівкою, протягом 20хв.

4. Посипте дощечку борошном і тонко розкатайте тісто. Круглою формочкою (діаметром до 10см) виріжте такос.

5. Перекладіть такос на деко з пергаментом і поставте випікатися у доховку, розігріту до 170 градусів на 15хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова

6. Гарячі такос покладіть на качалку, аби вони прийняли правильну зігнуту форму.

Надати такос правильну форму необхідно швидко, доки вони гарячі. Прохолонувши, коржики зламаються. – розповідає Валентина Хамайко. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ТАКОС

1. Чисту зелень дрібно покришіть. 

Я використовую петршуку і кріп. Якщо знайдете черемшу, обов’язково беріть! Віе додасть неймовірного аромату та користі вашим такос. – радить Валентина Хамайко.

2. Змішайте зелень зі сметаною чи грецьким йогуртом.

Такос готуються швидко і дуже просто, а смак мексиканської кухні нікого не залишить байдужим. Смачного! 

Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав, як приготувати сезонний суп з гарбуза та каррі.

Більше новин