Валентина Хамайко, ведуча ранкового шоу «Сніданок. Вихідний», розповіла, як приготувати такос – національну страву мексиканської кухні.
Для приготування своїх страв мексиканці найчастіше використовують кукурудзяне борошно. З нього швидко та просто запікаються тортильї – кукурудзяні коржики для такос.
Тортильї використовують за основу тако, буріто, а також замість хліба до перших страв.
ТОРТИЛЬЯ (КУКУРУДЗЯНІ КОРЖИКИ): Інгредієнти
Кукурудзяне борошно – 1 склянка
Пшеничне борошно – 1/2 склянки
Сіль – 1/2 ч.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанський омлет з грибами та картоплею від Руслана Сенічкіна
Олія – 1 ст.л.
Вода – 120 мл.
НАЧИНКА ДЛЯ ТАКО: Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт.
Зелень
Перець болгарський – 4 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної сочевиці в томатному соусі
Сметана або грецький йогурт
Часник
ПРИГОТУВАННЯ ТАКО
Такос можна готувати з будь-якою начинкою (м’ясною чи овочевою). Валентина Хамайко пропонує приготувати такос з пряною курячою начинкою.
1. Зробіть надрізи на 2-х курячих грудках. Посипте їх сіллю. Одну грудку посипте чорним меленим перцем, а іншу натріть часником.
2. Розріжте масло на маленькі шматочки і розкладіть рівномірно на грудки. Покладіть гілочки чебрецю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда Насирова
3. Загорніть кожну грудку окремо у фольгу та поставте випікатися у духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-30хв.
4. Попередньо помиті болгарські перці покладіть випікатися у духовку разом з куркою.
Періодично перці можна перевертати на іншу сторону, щоб вони рівномірно пропікалися. – порадила Валентина Хамайко.
5. Готове філе промокніть серветкою, щоб прибрати зайву олію, і наріжте тонкими слайсам.
6. Перець очистіть від шкірки і наріжте довгими смужками. Посоліть перець і збризніть лимонним соком.
7. У готові тортильї покладіть шматочки курки, перцю та зелень. Полийте соусом.
ПРИГОТУВАННЯ ТОРТИЛЬЇ
1. Кукурудзяне борошно змішайте з пшеничним борошном, сіллю та олією.
2. Постійно збиваючи тісто, вливайте воду невеликими частинами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт печива з горіхово-білковим кремом від Валентини Хамайко
3. Залиште тісто відпочивати у мисці, накритій харчовою плівкою, протягом 20хв.
4. Посипте дощечку борошном і тонко розкатайте тісто. Круглою формочкою (діаметром до 10см) виріжте такос.
5. Перекладіть такос на деко з пергаментом і поставте випікатися у доховку, розігріту до 170 градусів на 15хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова
6. Гарячі такос покладіть на качалку, аби вони прийняли правильну зігнуту форму.
Надати такос правильну форму необхідно швидко, доки вони гарячі. Прохолонувши, коржики зламаються. – розповідає Валентина Хамайко.
ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ТАКОС
1. Чисту зелень дрібно покришіть.
Я використовую петршуку і кріп. Якщо знайдете черемшу, обов’язково беріть! Віе додасть неймовірного аромату та користі вашим такос. – радить Валентина Хамайко.
2. Змішайте зелень зі сметаною чи грецьким йогуртом.
Такос готуються швидко і дуже просто, а смак мексиканської кухні нікого не залишить байдужим. Смачного!
Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав, як приготувати сезонний суп з гарбуза та каррі.