Літня пора багата ягодами на будь-який смак. Тож коли душа просить десерт, треба випікати його самостійно і додавати корисний сезонний продукт. Сьогодні ми поділимося з тобою трьома рецептами неймовірно смачної випічки від ведучої «Сніданку. Вихідний» Валентини Хамайко. І обов’язковим інгредієнтом страв будуть ягоди.
Інгредієнти
Вершкове масло – 115 г
Сметана – 100 г
Ванільний цукор – 5 г
Цукор – 150 г
Яйця – 2 шт.
Борошно – 200 г
Розпушувач – 5 г
Цедра лимону – за смаком
Ягідне пюре – 100 г
Для глазурі:
Білок – 1 шт.
Лимонна кислота – щіпка
Цукрова пудра – 150 г
Як приготувати ягідний кекс
1. Поєднуємо вершкове масло, сметану кімнатної температури, ванільний цукор і цукор-пісок та додаємо щіпку солі.
Якщо хочеш, аби кекс був вологим, частину вершкового масла можна замінити на олію, – ділиться лайфхаком Валентина Хамайко.
2. Збиваємо суміш у блендері. Щойно вона стала однорідною, додаємо яйця, не припиняючи збивання.
3. Перемішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо тертої цедри лимона за смаком.
Смак цедри лимона чудово пасує до ягід, – поділилася ведуча.
4. Суху суміш додаємо до вологої та замішуємо тісто в комбайні при низьких обертах.
5. Форму для кексу змащуємо маслом та притрушуємо борошном.
6. Невелику кількість тіста викладаємо на дно форми. Зверху чайною ложкою викладаємо ягідне пюре – але так, щоб воно не виходило за межі тіста і не торкалося стінок форми. Акуратно ложкою продавлюємо пюре всередину тіста. Додаємо ще один шар тіста зверху.
7. Накриваємо форму фольгою та випікаємо в духовці 40 хвилин при 180°. Потім знімаємо фольгу і залишаємо кекс ще на 10 хвилин у духовці при тій же температурі.
8. Залишаємо кекс трохи охолонути, а тим часом готуємо глазур. Поєднуємо білок, лимонну кислоту й цукрову пудру та ретельно вимішуємо.
9. Вкриваємо кекс глазур’ю та прикрашаємо свіжими ягодами.
Loading...
Інгредієнти
Для брауні:
Чорний шоколад – 90 г
Яйце – 1 шт.
Масло – 60 г
Цукор – 2 ст.л.
Борошно – 1 ст.л.
Мигдалеве борошно – 1 ст.л.
Сіль – щіпка
Для начинки:
Кисломолочний сир – 1 кг
Яйця – 5 шт.
Цукор – ¾ скл.
Лимон – ½
Зелений базилік – 1 гіл.
Для прикраси:
Полуниця – 0,5 кг
Желе – 1 пачка
Як приготувати чізкейк із брауні та полуницею
1. Готуємо брауні. Поєднуємо шоколад та вершкове масло і розтоплюємо їх на водяній бані протягом 5 хвилин. Тим часом розбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо.
2. До розтопленого шоколаду додаємо 1 ст.л. мигдалевого борошна і 1 ст.л. звичайного. Сюди ж відправляємо яйце, збите з цукром, та перемішуємо.
3. Виливаємо суміш у форму та випікаємо 10 хвилин при 160°.
4. Готуємо начинку. У міксер розбиваємо 5 яєць, додаємо листя базиліку, цукор і сік половини лимона. Збиваємо на максимальній швидкості до однорідного кольору. У процесі додаємо ваніль або ванільний екстракт і продовжуємо збивати.
5. Сюди ж додаємо кисломолочний сир і збиваємо до однорідної кремоподібної структури на низькій швидкості.
Обирай жирний сир, але сухий – від цього залежатиме якість і смак чізкейку, – зауважила ведуча.
6. Отриману масу переливаємо у форму поверх брауні. Декілька разів стукни формою об стіл, щоб повітря вийшло з маси і її поверхня стала рівною.
7. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 170°. Залишаємо готовий чізкейк на годину – холонути.
8. Нарізаємо полуницю та прикрашаємо чізкейк. Можна обрати інші ягоди за смаком.
9. Готуємо желе: суміш желе для торта, склянку води та склянку цукру поєднуємо і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо.
10. За допомогою ложки поливаємо полуницю рідкою сумішшю.
Loading...
Інгредієнти
Для тіста:
Масло – 100 г
Борошно – 200 г
Цукор – 50 г
Жовтки – 3 шт.
Сіль – щіпка
Для начинки:
Смородина – 300 г
Цукор – 150 г
Крохмаль – 1 ст.л.
Для меренги:
Білки – 3 шт.
Цукор – 150 г
Вода – 70 г
Лимонний сік – 1-2 ч.л. (або трохи лимонної кислоти)
Як приготувати смородиновий пиріг
1. Готуємо тісто: поєднуємо жовтки, цукор, масло і сіль та перемішуємо міксером. Додаємо борошно і збиваємо міксером.
«Якщо в тісті багато масла, бажано руками його не вимішувати. Масло починає танути під впливом температури наших рук, тому з тістом буде незручно працювати», – радить Валентина Хамайко.
2. Формуємо з тіста грудку та ховаємо в холодильник.
3. Готуємо начинку: до ягід смородини додаємо 100 г цукру та ставимо на середній вогонь.
4. Щойно цукор розчинився, а ягідний соус почав кипіти, додаємо крохмаль та інтенсивно перемішуємо. Повертаємо соус на плиту, доки він не закипить знову.
5. Розкочуємо тісто до ширини у півсантиметра. Перекладаємо його у форму та прибираємо залишки.
6. Вкриваємо тісто пергаментом та засипаємо зерном. Випікаємо в духовці при температурі 200° упродовж 10 хвилин.
7. Для меренги готуємо цукровий сироп: заливаємо цукор водою та гріємо на плиті, доки суміш не загустіє.
8. Збиваємо білки і тим часом потроху додаємо цукровий сироп.
9. На запечене тісто викладаємо охолоджену ягідну начинку. За допомогою кондитерського пакета прикрашаємо пиріг меренгою.
10. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180°.
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа
2. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа
3. 5 полуничних десертів, якими треба встигнути поласувати цього літа
4. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка
5. Рецепт корисних сирників від Аніти Луценко
6. Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан
7. Найсмачніша випічка з усього світу: 3 рецепти Валентини Хамайко