Волонтер, який не залишив жінку під обстрілами у Харкові, розповів "Сніданку з 1+1", чому не зміг, як інші, сховатися у приміщенні

Вчора мережу облетіло відео обстрілу Харкова, під час якого волонтер Червоного Хреста відмовився покинути поранену на вулиці та залишився поруч, рятуючи жінці життя.

 До ефіру «Сніданку з 1+1» долучився цей герой – його звати Денис Петренко. Він волонтер Товариства Червоного Хреста України та член Загону швидкого реагування. Він разом з колегами їхав відвести людям гуманітарну допомогу, у той час почався обстріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелеканал 1+1 запустив флешмоб на підтримку волонтерів #дякуюволонтерам

Більшість людей на відео, колеги Дениса заховались у приміщення, а він залишився поруч з постраждалою. Окрім того, волонтер просив усіх поранених, які залишились на вулиці, не вставати. Говорить, що своїми діями він порушив протокол, проте інакше не міг вчинити.

«Насправді я повинен був, як і всі інші медики, заховатися, вони робили усе правильно. І я мав так зробити, я сам інструктор з першої допомоги та інструктор з мінної безпеки, я маю навчати людей правильно рухатись та як переховуватись. Довелось порушити, оскільки у жінки була кровотеча, мені довелось її зупиняти, якби я покинув її, вона б могла стекти кров’ю», — прокоментував волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Чорнобаївський" хліб випікають волонтери з Києва: у чому його особливість (розповіли у "Сніданку. Онлайн")

Наразі жінка, яку врятував Денис жива, її надають подальшу допомогу лікарі. Як зазначив Петренко, не дивлячись на обстріл, медики дуже швидко приїхали на місце. У Харкові Червоний Хрест щодня робить багато виїздів, з автопарку у 150 машин – 80 з них завжди в роботі, з них частина розводить гуманітарну допомогу.

«Товариство Червоного Хреста з 24 лютого надало допомогу понад 850 тисячам людей. У самому Харкові цифра сягнула 200 тисяч людей. Щодня відбувається виїзд на 100 адрес… Самі волонтери є рушійною силою, які тримаються усіх наших основоположних принципів», — поділився Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВедучий 1+1 Костянтин Грубич разом з колоною волонтерів вирушив з гуманітарною допомогою на Київщину (Бородянку, Немішаєве, Бучу)

Волонтер пожартував, сказавши, що завдяки цьому відео, яке облетіло весь інтернет, тепер його мама знає, чим він займається.

Loading...

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» щодня з 8:00 до 11:00  в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

Більше новин