"Чорнобаївський" хліб випікають волонтери з Києва: у чому його особливість (розповіли у "Сніданку. Онлайн")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Хліб "Чорнобаївський": волонтери з Києва придумали новий рецепт хліба, який печуть для наших захисників

Тепер існує хліб "Чорнобаївський": волонтери з Києва випікають його для наших захисників та захисниць.

Поділитися:

Умови війни, яку розпочала росія, народжують нові рецепти та назви. Тепер ковбасу "московську" перейменовують у "Київську", "російський" сир у "Антиросійський", а сосиски стали "Байрактарчиками" та "Джевелінчиками". Невелика команда волонтерів з Києва зібралися разом, аби випікати хліб для територіальної оборони та двох київських шпиталів. Вони за день печуть близько 200 хлібин і чимало рогаликів. Так, за декілька тижнів роботи, у той день, коли втрати російських окупантів у селі Чорнобаївці, що на Херсонщині перетворилися на мем, у команди виникла ідея створити хліб "Чорнобаївський"! У чому його особливість розповіли для "Сніданку. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкове село Чорнобаївка: що про нього відомо та чому воно так треба російським загарбникам?

Ідея створити хліб "Чорнобаївський" належить пекарю Андрію Пивовару, який й зібрав навколо себе команду людей, які допомагають йому пекти: раніше ці люди не мали жодного відношення до кулінарії. 

Символізм цього хлібу полягає в тому, що чорнослив — це згорілі орки, білий льон — це іскри від української артилерії, а мускатний горіх — це, звичайно, порох. Сам "Чорнобаївський" хліб доволі цікавий, житній, красивий та смачний!

"Чорнобаївський" хліб готується майже добу: 16 годин підходить опара, чотири — заварка. Далі дбайливо формуються майбутні хлібини, а перед відправленням у піч пекар робить цікавий останній штрих: вгорі формують стільки надрізів, скільки разів російські окупанти намагалися взяти під контроль Чорнобаївку. Українські війська станом на 28 березня вже 12 разів розбили російських загарбників. Можливо, завтра надрізів у хлібі буде ще більше?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паляниця на сковороді: легкий рецепт хлібу з мінімумом інгредієнтів ("Сніданок. Онлайн")

Також пекар звертає нашу увагу на те, як цей хліб розкривається: "немов відкриті розриви на нашій землі".

Реакція на хліб наших захисників, за словами волонтерів, була неймовірна:

Вони казали нам: "Класно, давайте ще!". Приїхав до нашої територіальної оборони гість, француз із легіону. Він спробував наш "Чорнобаївський" хліб та сказав, що він ніби побував у найкращій пекарні хлібу у Франції.
Армія не може без тилу, а тил — без армії. Тому ми повинні бути завжди разом. Ми єдині — саме тоді ми сила! Разом до перемоги!

Нагадаємо, що відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер опублікував рецепт українських пампушок у знак підтримки України.

Дивіться сюжет:

Новини по темі