Пісня-присвята та пропозиція співпраці: як пройшов новий епізод головного вокального проєкту “Голос країни”

Голос країни
Як пройшов новий епізод головного вокального проєкту “Голос країни”

Як пройшов перший епізод вокальних боїв "Голосу країни".

Поділитися:

Вчора о 21:00 на телеканалі ТЕТ показали перший епізод нового етапу наймасштабнішого музичного проєкту «Голос країни-12», трансляція якого була перервана через повномасштабне вторгнення рф на територію України. За ініціативи народного тренера та мецената Андрія Мацоли улюблений проєкт мільйонів повернувся, щоб нагадати про талант української нації та піснею підтримати моральний дух глядачів, а також допомогти українським захисникам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голос країни-12: всі виступи першого епізоду етапу “Вокальних боїв” (відео)

Недільного вечора на сцену “Голосу країни” вийшов дует блогера Валентина Скрипника та спадкового масажиста Олександра Олещука. Співаки виконали пісню “Careless Whisper” британського співака George Michael, та присвятили її подрузі Валентина, яка пішла з життя на початку війни.

“Нажаль, війна не оминула жодну українську родину. На початку війни померла моя близька подруга та одногрупниця. Їй було всього 19 років і в неї стався інсульт. Є припущення, що це сталося саме через те, що кожного дня з різних куточків України надходили жахливі новини. Дуже важко усвідомлювати те, що люди, у яких все життя попереду, йдуть так рано”, — каже Валентин Скрипник. 

Олександр Олещук Валентин Скрипник

Опонент Валентина Олександр підтримав співака, адже на проєкті вони стали справжніми друзями.

“Я знаю, як тяжко Валік переживав цю втрату. В голові не вкладається скільки молодих людей йдуть з життя через війну, хоча могли б прожити довге і щасливе життя. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим ЗСУ за те, що ми можемо співати, творити та просто жити. Це дуже важливо у такий час”, — каже Олександр.

Продовжив участь у шоу спадковий масажист Олександр Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожною нотою, кожним тактом, кожною піснею ми даємо надію на те, що скоро переможемо", — військовий музикант Олександр Свіріденко під час батлів "Голосу країни-12"

Вийшов на сцену і дует вчительки дитячого вокалу Наталії Бурик та школярки Марії Максимової, яка за час повномасштабної війни встигла закінчити школу та вступити до ВУЗу. Дівчата заспівали пісню українського співака Wellboy “Вишні”.

“Цього року я закінчила школу і насправді не знала, що мені робити далі, але спільно з батьками ми прийняли рішення, що я буду вступати до закордонного вищу. Я обов’язково повернусь до України та буду розвивати свою незалежну країну”, — каже Марія.

Наталія Бурик Марія Максимова

Далі у “Голосі країни” продовжила участь Наталія Бурик, але Потап запропонував Марії співпрацю поза проєктом.

“Я хочу надати шанс дівчині, яка дуже цього потребує, а іншу я хочу забрати під своє крило і ми будемо з нею займатися, як і з іншими учасниками, а може і за межами цього проєкту”, — каже Потап.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оля Полякова розчулилася до сліз під час виступу своїх підопічних Євгена Тесленка-Пономаренка та Дімаша Даулетова

Продемонструвала силу українського голосу і кримськотатарська співачка Аліє Хаджабадінова у дуеті з Катериною Кулиною. Дівчата заспівали українську народну пісню “Цвіте терен”.

“Я записую це відео з Талліну. Наразі, нажаль, я живу не в Україні. Я вже вдруге вимушено покинула свій дім. Вперше у 2014 році, коли до Криму зайшли російські окупанти, а вдруге 24 лютого, коли ми всі прокинулись о 5 ранку. Я вийшла з дому вранці і дості туди не повернулася. Наразі для мене всі сенси в піснях і віршах змінилися, і я думаю, що кожен з вас в цьому виступи побачить щось своє. Сподіваюсь, що ви будете співати разом з нами”, — каже Аліє.

Участь у проєкті продовжила Аліє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я мрію, щоб моя країна якнайшвидше стала вільною", — Тіна Колодій під час вокальних боїв "Голосу країни-12"

Нагадаємо, за правилами “вокальних дуетів” кожен наставник один раз на весь сезон має право врятувати учасника зі своєї ж команди, якщо його не вкраде інший тренер. Учасник знаходиться в команді свого тренера до тих пір, поки тренер не вкраде іншого вокаліста, а от тренери команди “Другого шансу” мають право взяти до себе в команду тільки двох учасників, яких не вкрадуть тренери. 

У продовженні сезону оголошена благодійна мета – переглядаючи випуски, глядачі зможуть допомогти нашим захисникам боротись із ворогом. «Голос країни» разом з Dobro.UA та Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» оголошує благодійну ініціативу під назвою “Твій Голос на аерозасоби для розвідки”.  Його метою стане збір 3 млн гривень на важливу закупку для цілої бригади на передову - квадрокоптера Matrice 300 RTK та 17 малогабаритних дронів DJI Mavic 3 Fly More Combo. Кожний охочий може долучитись до благодійного збору, зробивши будь-який внесок на платформі онлайн за посиланням або відправивши SMS на благодійний номер 88007. Вартість однієї благодійної пожертви у вигляді SMS становить 10 гривень.

Дивіться «Голосу країни» щонеділі о 21:00 на телеканалі ТЕТ через український сервіс цифрового інтерактивного телебачення "Київстар ТБ".

«Голос країни» у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/goloskrainy

Instagram: https://www.instagram.com/golos krainy_official/

YouTube: https://www.youtube.com/c/goloskrain

Новини по темі