Від історій до реальних змін: як "Говорить вся країна" допомагає трансформувати життя українців

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Як "Говорить вся країна" змінює життя українців

Понад 50 реальних історій та проблем знайшли рішення завдяки "1+1 Україна" та проєкту "Говорить вся країна".

Поділитися:

Вже 28 серпня о 19:30 на телеканалі "1+1 Україна" відбудеться прем’єра нового сезону суспільно-важливого токшоу "Говорить вся країна", яке має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Новий сезон проєкту покаже на прикладі реальних історії, як перетворити проблеми на план дій та шукати вихід із будь-якої складної ситуації. А поки пропонуємо пригадати, як проєкт "Говорить вся країна" допоміг українцям у минулому сезоні: понад 50 реальних історій та проблем знайшли рішення!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багато хто змінюється, дивлячись ці історії", — експерт "Говорить вся країна", лікар-нейрохірург та онколог Антон Шкіряк (ексклюзив)

Сприяли затриманню королеви краси

Команді проєкту “Говорить вся країна” стало відомо про факт знущання та сексуального насильства над дітьми. 29-річна мати трьох дітей Юлія, яка має титул “Перша Віце Міс Броварів”, та її 35-річний співмешканець декілька років знущалися та ґвалтували дітей неприродним способом. Небайдужа сусідка жінки першою почала бити на сполох, коли побачила, оголену 3-річну дівчинку, яка бігала в під’їзді босоніж. За її словами, дітей морили голодом та піддавали знущанням. Після цього інциденту мати прийшла до сусідки з ножем та погрожувала розправою за розголос, але та викликала поліцію. Після зйомок програми "Про що мовчать діти королеви краси?" команда проєкту звернулася до поліції, яка приблизно за місяць повністю завершила розслідування справи. Дітей вилучили зі страшної родини. Жінку та чоловіка затримали без права на заставу. За скоєні злочини їм загрожувало до 15 років позбавлення волі, а також позбавлення майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Говорить вся країна” на 1+1 Україна: у токшоу розкрили нові подробиці тяжких злочинів Першої Віце Міс Броварів

Здійснили мрію — знайшли близнючку

Телеглядачі побачили програму під назвою "Знайдіть мою близнючку, в яку ніхто не вірить". 40-річна жінка на ім’я Яна майже 20 років розшукувала свою біологічну близнючку. Ще дитиною дівчаток розлучили. За чутками, одну з них всиновив головний лікар новосанджарівського пологового, в якому вони народилися. Яна має ще 9 сестер та братів, але ніхто з них не вірив у реальність цієї історії. Провівши розслідування, команда "Говорить вся країна" з'ясувала, що в родині є загублена родичка — жінка на ім’я Оксана. Та вона не сестра-близнючка Яни чи її старшої сестри Тетяни. Результати ДНК підтвердили, що всі жінки кровні родичі, а додаткове розслідування виявило, що Оксану народила не мама Яни і Тетяни, а бабуся! Отже, вона їм не сестра, а тітка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда токшоу “Говорить вся країна” на 1+1 Україна допомогла героїні знайти біологічну родину

Допомогли зупинити "банду вовченят"

Телеглядачі побачили 2-серійну історію під назвою “Недитячі ігри банди вовченят”. До студії проєкту "Говорить вся країна" звернулися жителі селища на Кіровоградщині, які вже 2 роки потерпають від агресивної банди із 6 підлітків, які крадуть гроші, б'ють мешканців та спалюють все на своєму шляху. До студії проєкту приїхала матір побитого хлопця. Вона дізналася про знущання над своєю дитиною від правоохоронців. А от мати "банди вовченят" не вважає, що її діти займалися чимось протиправним, навпаки, її родині усі заздрять. Психологи проєкту провели тест і виявили, що у дітей досить високий рівень агресії, який має захисний характер через ставлення оточення до їхньої сім'ї. Особливо високий рівень агресії у старшого брата, який подавав поганий приклад та мав постійні сварки з матір'ю. Представниця соціальної служби взяла до уваги все, що з’ясувалося під час зйомки, та наголосила, що родина отримає допомогу та супровід психолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Недитячі ігри банди вовченят": ексклюзивно в студії проєкту "Говорить вся країна" розповіли подробиці резонансу на Кіровоградщині

Дали розголос резонансній ДТП, у якій загинув нацгвардієць

Суддя Макарівського суду Олексій Тандир збив нацгвардійця Вадима Бондаренка на дорозі біля блокпосту, де він ніс службу. За словами свідків, коли суддя вийшов з машини після зіткнення, то ледве тримався на ногах. Суддя заперечував стан алкогольного сп’яніння та те, що напівпорожня пляшка алкоголю, яку бачили очевидці, належить йому. До студії завітала вдова Вадима Бондаренка та адвокати звинучанего. Зазначимо, що судово-психологічна експертиза підтвердила стан алкогольного сп'яніння судді. Боротьба за справедливість триває у судовому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивно у токшоу “Говорить вся країна” розкриють подробиці резонансної ДТП за участю судді Макарівського суду, який збив нацгвардійця

Не пропустіть нові випуски "Говорить вся країна" вже 28 серпня о 19:30 на телеканалі "1+1 Україна"!

Новини по темі